Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Türkiye'nin Enerjide Eli Güçlenecek"

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için yaptığı anlaşmanın ardından tüm endişelerin ortadan kalktığını belirterek, "İkinci hat Türkiye'nin enerjide elini güçlendirecek" dedi.

yapi.com.tr / AA
"Türkiye'nin Enerjide Eli Güçlenecek"

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ikinci hat için Allseas şirketiyle imzalanan anlaşmanın Türkiye-Rusya stratejik ortaklığını bir üst noktaya taşıdığını bildirdi.

AB ülkelerine doğalgaz sağlayacak bu hattın Balkanlar uzantısını diplomasinin belirleyeceğinin altını çizen Kumbaroğlu, "AB'nin enerji mevzuatı çerçevesinde Rusya tarafı, Avrupa içinde yatırımcı veya işletmeci olamayacağından, enerji diplomasisinde Türkiye'nin proaktif rol almasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kumbaroğlu, Rus gazının Türkiye'den sonraki ilk durağı olan Yunanistan'a AB'nin yeni bir 'kurtarma paketi' ile sıcak para sağlanmasının da söz konusu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"AB'nin borç batağındaki Yunanistan için asıl 'kurtarma paketi', ikinci hattın devam projesi. İkinci hat anlaşmasının imzalanması sadece Rusya ve Türkiye için değil, aynı zamanda Yunanistan ve Balkan ülkeleri için çok sevindirici bir haber. İkinci hat Güneydoğu Avrupa'ya enerji güvenliği, barış ve refah getiren bir hat olarak tarihe geçecektir. Projede ikinci hat Türkiye'nin enerjide elini güçlendirecek.Türkiye, bundan sonraki süreçte Güneydoğu Avrupa ülkeleri ile diplomasi mekiği dokumalı ve hattın bizden sonraki bölümlerine ilişkin de aktif bir siyasi yaklaşım sergilemeli."

Gazprom ile İsviçreli Allseas arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ilk hattın inşasını öngören anlaşma geçen yıl aralık ayında, ikinci hat için de yine aynı şirketle dün imzalanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-enerjide-eli-guclenecek_156287.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!