Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin İlk 'Mobilya Test Laboratuvarı' 17 Ekim'de Açılacak

Türkiye'ye araç muayene istasyonlarıyla giren ve İnegöl'de 'TÜVRheinland Türkiye Mobilya Test Laboratuvarı'nı açmaya hazırlanan TÜVRheinland Üst Yöneticisi Manfred Bayerlein, ''Türkiye'ye ilk olarak 2 milyon avro yatırım yaptık. Buna ilk adım, roketin ilk yakıtı diyebiliriz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Türkiye'nin İlk 'Mobilya Test Laboratuvarı' 17 Ekim'de Açılacak Foto: Tolga Adanalı (AA)

Türkiye'ye araç muayene istasyonlarıyla giren ve İnegöl'de 'TÜVRheinland Türkiye Mobilya Test Laboratuvarı'nı açmaya hazırlanan TÜVRheinland Üst Yöneticisi Manfred Bayerlein, ''Türkiye'ye ilk olarak 2 milyon avro yatırım yaptık. Buna ilk adım, roketin ilk yakıtı diyebiliriz'' dedi. Bayerlein, Türkiye'nin AB içinde en hızlı büyüyen piyasalardan ve pazarlardan biri olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin hep devam eden AB üyeliği tartışmaları var. Ben Türkiye'nin AB'ye üye olmasının Avrupa açısından çok iyi olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Türkiye hem Almanya için hem AB için çok önemli ve ilginç bir ülke'' dedi.
    
''TÜVRheinland, 9 laboratuvarından birini Türkiye'ye kurdu. Laboratuvardan beklentiniz nedir?'' sorusuna Bayerlein, mobilya imalat sektörünün Türkiye'de çok geliştiğini ve önde gelen sektörlerden birisi olduğunu söyledi.
Türkiye'den özellikle AB üyesi ülkelerine ve Almanya'ya mobilya ihracatının da çok yüksek olduğunu anlatan Bayerlein, ''Biz laboratuvarı kurduğumuz zaman mobilya ihracatının daha da artacağını düşünüyoruz. Laboratuvar sayesinde Türkiye'nin mobilya ihracatının, AB üyesi ve Almanya gibi ülkelerin dışında Amerika ve Asya kıtalarındaki ülkelere doğru da artacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.
    
''Labarotuvar için neden Türkiye'yi seçtiniz?'' sorusunu Bayerlein, ''Türkiye'yi seçmemizin en büyük sebeplerinden birisi, Türkiye'de özellikle iç pazarda, mobilya kalitesine büyük önem atfediliyor. İhracat için kalite çok önemli, ama iç pazar için de önemli. Kaliteyi birazcık daha geliştirebilmek için bu laboratuvarı kuruyoruz. Buradaki imalatçıların kalitesini geliştirdiğimiz zaman hem iç pazar için hem de ihracat için çok işe yarayacağını düşünüyoruz. Bizim en büyük amacımız, Türkiye'nin mobilya alanında ihracat kalitesini geliştirmek'' diye yanıtladı.
Türkiye'de ilk bağımsız mobilya test laboratuvarını açmanın büyük bir şans olduğunu ifade eden Bayerlein, ''Bu bizim için önemli bir kilometre taşı. Yatırımın doğru ve güvenilir olduğuna inanıyorum. Özellikle Türkiye'deki ekonomik güce inanıyorum ve gerçekten çok etkileniyorum'' dedi.
    
''Kazan-kazan''
    
Bayerlein, Türkiye'nin sadece mobilya imalatı anlamında çok gelişmiş bir ülke olmadığını, elektronik aletler ve makine alanlarında da hızlı büyüyen sektörleri bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin Orta Avrupa'ya çok yakın bir ülke olduğunu ve bunun kazançları bulunduğunu, iki taraf için de kazanç sağlayacak ''kazan-kazan'' şeklinde tanımlayan Bayerlien, ''Hem Türkiye kazanacak hem de TÜVRheinland büyük kazanımlar sağlayacak'' dedi.
TÜVRheinland'ın, test ve sertifikasyon alanında çalışan bir firma olduğunu, Almanya dışında Asya, Avrupa'nın diğer ülkeleri, Güney Amerika ve Arap ülkelerinde, 62 ülkede toplam 16 bin çalışanı bulunduğunu belirten Bayerlien, geçen yıl 1,3 milyon satış hacmine ulaştıklarını, hızla büyüyen bir şirket olmalarını da dünyanın küreselleşmesine borçlu olduklarını söyledi.
    
Bayerlein, Türkiye'ye ilk olarak 2 milyon avro yatırım yaptıklarını belirterek, ''Buna ilk adım, roketin ilk yakıtı diyebiliriz. Eğer Türkiye'de gerçekten ihtiyacın olduğunu düşünürsek, iki tarafın da isteği olursa, yatırımlarımızı artıracağız. Çünkü biz Türkiye'nin ekonomik anlamda gelişmesini, bu sektörün gelişimine katkıda bulunmayı, ihracatı artırmayı istiyoruz. Dolayısıyla yatırımları da artırmayı düşünüyoruz'' dedi.
    
İnegöl Belediyesi ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Almanya kökenli TÜVRheinland firması tarafından kurulan ''TÜVRheinland Türkiye Mobilya Test Laboratuvarı'', İnegöl Mobilya Fuarı ile eş zamanlı olarak 17 Ekim'de açılacak.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-mobilya-test-laboratuvari-17-ekimde-acilacak_89418.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!