Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye’nin İlk Sağlık Kenti 2.2 Milyar Dolar Yatırımla Başakşehir’e Kuruluyor!

Başakşehir’de 2 milyon metrekare arsa üzerinde kurulacak proje ile Türkiye'nin en gelişmiş çocuk hastanesi, biyomedikal araştırma ve geliştirme parkı ile çalışma ve sosyal alanlar inşa edilecek. 2.2 milyar dolara mal olacak proje 3 yıl içinde tamamlanacak. Bio İstanbul projesinde 10 bin kişi yaşayacak, 20 bin kişi çalışacak.

  • Türkiye’nin İlk Sağlık Kenti 2.2 Milyar Dolar Yatırımla Başakşehir’e Kuruluyor!
  • Türkiye’nin İlk Sağlık Kenti 2.2 Milyar Dolar Yatırımla Başakşehir’e Kuruluyor!
  • Türkiye’nin İlk Sağlık Kenti 2.2 Milyar Dolar Yatırımla Başakşehir’e Kuruluyor!
  • Türkiye’nin İlk Sağlık Kenti 2.2 Milyar Dolar Yatırımla Başakşehir’e Kuruluyor!
  • Türkiye’nin İlk Sağlık Kenti 2.2 Milyar Dolar Yatırımla Başakşehir’e Kuruluyor!
  • Türkiye’nin İlk Sağlık Kenti 2.2 Milyar Dolar Yatırımla Başakşehir’e Kuruluyor!

TOKİ iştiraki Emlak Pazarlama Proje Yönetimi (EPP) ve Bio Development Company'nin ortak girişimi olan Bio İstanbul, Türkiye'nin en gelişmiş çocuk hastanesi, en ileri biyomedikal araştırma ve geliştirme parkı ile çalışma ve sosyal alanları içinde barındıracak.  Amerika, Avrupa ve Ortadoğu’da da örnekleri yapılan projede 10 bin kişi yaşayacak, 20 bin kişi çalışacak. Bio İstanbul kapsamında kurulacak araştırma birimleri ile beyin göçümün önüne geçilecek.

Az katlı konutlar inşa edilecek

Projede hastane ve araştırma birimlerinin yanı sıra ofis ve konut da yer alacak. Bio İstannbul'da yer alan konutlar az katlı ve villa tipinde inşa edilecek. Metro ile bağlantı sağlanan projede yeşile büyük ölçüde yer ayrılacak. 2 milyon metrekare arsanın bir milyon metrekaresi park ve sosyal alanlar için kullanılacak. Ulaşımın tamamen yer altına alındığı projede site içi ulaşım elektrikli otobüsler ile sağlanacak.

Yaparken ve yaşarken çevreye zarar vermeyecek  

Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad, Bio İstanbulun çevreye ve eko sisteme zarar vermeden inşa edileceğini ifade etti. Projelerinde sağlık, bilim ve emlak sektörünü buluşturduklarını söyleyen Haddad, “ Projede enerji çatıdaki solar paneller ile sağlanacak, su ise özel arıtma birimlerinden geçecek. Hem inşaat hem de sonrasında doğaya dost bir proje olacak” dedi.

Anadolu Yakası’na da kurulacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, projenin bir benzerini de Anadolu Yakası’nda yapacaklarını açıkladı. Bu amaçla Bio City Development Company ve TOKİ ile görüş alışverişi içinde olduklarını söyleyen Müezzinoğlu, Anadolu Yaksı’ndaki projenin 2-3 yıl sonra hayata geçeceğini ifade etti.

Firmalar şimdiden başvuru yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar üç yıl içinde tamamlanacak ilk sağlık kenti olan Bio İstanbul ile Türkiye'nin, ilaç ve biyomedikal araştırma sektöründe lider ülke konumuna ulaşacağını söyledi. Bakan Bayraktar; Bio İstanbul'da 10 bin nüfuslu bir yerleşim yeri olacağını da belirterek alçak katlı, ekolojik ve kendi enerjisini kendi yaratan binalar inşa edileceğini açıkladı. Bayraktar; “Burada çevre konusunda da çok büyük çalışmalar yapılıyor. Burası aynı zamanda ekolojik sistemi koruyacak ve enerji verimliliği olan bir yapıya da sahip olacak. Ayrıca bu bölgeye yakın bir noktada 1.200 yataklık bir şehir hastanesi de kuracağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu projeyi desteklediğine ve büyük önem verdiğine dikkat çeken Erdoğan Bayraktar; “Birçok ilaç firması ve araştırma merkezi buradan yer almak için şimdiden başvurdu, bu merkez dünya sağlık camiasına büyük katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-saglik-kenti-2-2-milyar-dolar-yatirimla-basaksehire-kuruluyor-_108178.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!