Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye’nin Ticari Sırrını Moldova Açıkladı

Moldova'da doğalgaz faturaları gündem olurken ulusal gaz şirketi Moldova Gaz, Rus gazını kendilerinin 133 dolardan, Türkiye'nin ise 188 dolardan ithal ettiğini açıkladı.

yapi.com.tr
Türkiye’nin Ticari Sırrını Moldova Açıkladı

Türkiye’nin doğalgaz ithalat maliyetleriticari sır” gerekçesiyle gizli tutuluyor ancak Moldova’nın ulusal gaz şirketi Moldova Gaz ilginç bir adım atarak kendi ithalat fiyatları ile birlikte Türkiye’ninkileri de açıkladı.

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; 13 Ağustos’ta şirketin internet sitesinde yayımlanan yazıda, Moldova’nın 1 Temmuz-30 Eylül döneminde Rus gazına bin metreküp için 133,56 dolar ödeyeceğini, 1 Ekim-31 Aralık döneminde rakamın 100 dolara düşeceği belirtildi.

Moldova’da doğalgaz faturaları, kişi başı gelirin düşüklüğü ve gaz faturalarının gelirde büyük pay kaplaması nedeniyle kamuoyunda sık sık tartışma konusu oluyor. Moldova Gaz da genel olarak doğalgaz piyasası ve ithalat fiyatlarına dair bilgi verirken, daha pahalı fiyattan gaz ithal eden bir ülke olarak Türkiye’yi örnek verdi.

Yazıda, Türkiye’nin üçüncü çeyrekte bin metreküp Rus gazı için 188,62 dolar, İran gazı için 191,73 dolar, Azerbaycan gazı için 180,67 dolar ödediği belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ticari-sirrini-moldova-acikladi_181379.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!