Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Liftinstituut Uyardı!

Türkiye’yi Orta Doğu’nun Merkezi Yapacak!

Asansör ve yürüyen merdivenleri denetleyen bir kuruluş olan Hollandalı Liftinstituut, Türkiye’yi Orta Doğu’nun yatırım merkezi yapacak yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Liftinstituut Solutions Türkiye Ülke Müdürü Süleyman Özcan ile önümüzdeki dönemden beklentilerini konuştuk.

Türkiye’yi Orta Doğu’nun Merkezi Yapacak! Liftinstituut Solutions Türkiye Ülke Müdürü Süleyman Özcan

2002’de Hollanda sınırları dışındaki ilk ofisini Türkiye’de açan Liftinstituut Solutions, Ankara ve İstanbul’da çalışmalarını sürdürüyor. 2017 yılında da yüzde 50’nin üzerinde büyüme hedefleyen firma, Orta Doğu ülkelerini Türkiye’den yönetiyor. Türkiye’yi, Orta Doğu’nun yatırım merkezi yapmayı isteyen Liftinstituut Solutions; Suudi Arabistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Dubai’de yeni projelere imza atmayı planlıyor.

Liftinstituut Solutions’ın önümüzdeki dönemden beklentilerini öğrenmek istiyoruz ama önce Liftinstituutun Hollandadaki ilk kuruluş öyküsünden başlayalım isterseniz.

Liftinstituut, 1933 yılı Eylül ayında Hollanda Kraliçesi Wilhelmina’nın emri ile kuruldu. Kuruluş amacı, Hollanda Krallığı sınırları içerisinde çalışan asansörleri insanlar için güvenli seviyeye çıkarmaktı. 1956 yılına gelindiğinde kurum Hollanda sınırları içerisinde asansör ve yürüyen merdivenlerin kontrolü konusunda tekel haline geldi. Liftinstituut, artık Hollanda sınırları içerisinde tüm asansörleri kontrol etme, tehlikeli olarak tespit ettiği asansörleri ise kapatma yetkisine sahipti.

Peki, Liftinstituut Solutions tam olarak ne yapar?

Liftinstituut Solutions, asansör ve yürüyen merdivenleri belgelendirmenin çok ötesinde geniş bir danışmanlık hizmeti sağlıyor. Trafik analizi, uygun ekipman seçimi, montaj, teknik destek ve sonrasında doğru ürün kullanımı, ürünün kontrolleri ve iş planı takibini sürekli olarak sürdürüyor. Liftinstituut Solutions, asansör ve yürüyen merdivenlerin onlarca yıllık kullanım süresi boyunca servis hizmetlerini en doğru şekilde destekleme hizmeti veriyor. Günümüzde Amsterdam ve İstanbul ofisleri ile Kuzey Amerika, Asya, Avrupa ve Avustralya’da test ve belgelendirme, Avrupa ve Türkiye’de de yeni tasarım, uygulama ve servis danışmanlığı sunan ve sadece düşey taşıma sistemleri konusunda faaliyet gösteren tek organizasyon olarak çalışmaya devam ediyor.

Liftinstituut Solutions Türkiye Ofisi ne zaman açıldı?

Liftinstituut, 2002’de Hollanda sınırları dışındaki ilk ofisini Türkiye’de açtı. 2013 yılında ise Türkiye’de Liftinstituut Solutions’u açarak asansör ve yürüyen merdivenleri belgelendirmenin çok ötesinde geniş bir danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Trafik analizi, uygun ekipman seçimi, montaj, teknik destek ve sonrasında doğru ürün kullanımı, ürünün kontrolleri ve iş planı takibini sürekli olarak sürdürüyor.  

Liftinstituut ile Liftinstituut Solutions arasındaki fark tam olarak nedir?

Liftinstituut, Türkiye’deki ofisi sayesinde Türkiye’de yüzlerce asansör komponentini belgelendirdi. Ayrıca bazı asansör firmalarını da Asansör Yönetmeliği kapsamında montaj ve piyasaya arz konusunda yetkilendirdi. Liftinstituut tarafından sertifikalandırılan ve AB sınırları içerisinde serbest dolaşım hakkı kazanan onlarca Türk malı, Avrupa’daki rakipleri ile yarışır hale geldi. Liftinstituut, Mart 2009’da Amerikan Ulusal Standartları Enstitüsü (ANSI) tarafından Akredite Asansör Yürüyen Merdiven Belgelendirme Organizasyonu (AECO) olarak atandı. Böylece, Liftinstituut Kuzey Amerikan asansör pazarında da aktif rol almaya başladı. Avrupa ve Asya’da üretilmiş birçok marka ve ürün, ABD ve Kanada’da satılmak üzere Liftinstituut tarafından test edildi ve onaylandı. Avrupa Standardizasyon Komitesi’ne (CEN) üyeliği bulunan, aynı zamanda Kuzey Amerika’daki AECO’nun ve asansörlere CE Belgesi veren ilk NOBO’lardan olan Liftinstituut; sadece asansör ve yürüyen merdivenler hakkında hükümetlere, mimarlara, inşaat sektörüne ve bina sahiplerine denetleme hizmeti sunuyor. Liftinstituut’ün şirketlerinden biri olan ve Türkiye’de faaliyet gösteren Liftinstituut Solutions ise,  asansör ve yürüyen merdivenleri belgelendirmenin çok ötesinde geniş bir danışmanlık hizmeti de sağlıyor. Trafik analizi, uygun ekipman seçimi, montaj, teknik destek ve sonrasında doğru ürün kullanımı, ürünün kontrolleri ve iş planı takibini sürekli olarak sürdürüyor. Bağımsız ve doğru uygulama anlayışıyla hizmet veren Liftinstituut Solutions, asansör ve yürüyen merdivenlerin onlarca yıllık kullanım süresi boyunca servis hizmetlerini en doğru şekilde destekleme hizmeti veriyor. Günümüzde Amsterdam ve İstanbul ofisleri ile Kuzey Amerika, Asya, Avrupa ve Avustralya’da test ve belgelendirme, Avrupa ve Türkiye’de de yeni tasarım, uygulama ve servis danışmanlığı sunan ve sadece düşey taşıma sistemleri konusunda faaliyet gösteren tek organizasyon olarak çalışmaya devam ediyor.

Liftinstituut Solutionsın dünyada başka nerede ofisleri var?

Günümüzde, Liftinstituut 150 civarından teknik uzman ve 25 teknik danışmanı, Amsterdam ve İstanbul ofisleri ile Kuzey Amerika, Asya, Avrupa ve Avustralya’da test ve belgelendirme, Avrupa ve Türkiye’de de yeni tasarım ve servis danışmanlığı sunan ve düşey taşıma sistemleri konusunda faaliyet gösteren tek organizasyon.

Sadece yeni projelere mi danışmanlık veriyorsunuz yoksa mevcut projeler üzerinden de önerilerde bulunuyor musunuz?

Hem yeni projelerde hem mevcut projelerde hizmetlerimiz oluyor. Mevcut projelerde bakım performans kontrolleri, servis destek hizmeti ve modernizasyon/modifikasyon yönetimi hizmetlerimiz oluyor. Müşterilerimiz yapılan bakımın performansını görmek istediklerinde, sahada yapılan bakımı, arıza kayıtlarını inceliyoruz ve gözlemlerimizi bir rapor halinde kendilerine sunuyoruz. Servis destek hizmetimiz daha kapsamlı bir paket, 1, 2 yıl veya daha fazla süreler için sunuyoruz bu hizmetimizi. Dört temel ihtiyaç üzerine yoğunlaşıyor servis destek: bakım performans ölçümleri, yıllık periyodik muayenelerde karşılaşılan uygunsuzluklar için çözüm önerileri, major arızalar ve tekrar eden arızalar için çözüm önerileri ve modernizasyon ihtiyaçlarının tespiti. Bazen de şöyle bir hizmetimiz oluyor: Müşterimiz, ürünleri ile ilgili memnuniyetsizliklerini bize iletiyor ve biz bu kapsam için araştırma ve incelemeler yapıp, memnuniyetsizlik nedenleri ve çözümleri hakkında görüşlerimizi iletiyoruz.

Liftinstituutun Türkiyeyi Orta Doğunun merkezi yapacak projeleri nelerdir?

Aslında Türkiye’yi, Avrasya’nın merkezi yapmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu bağlamda, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, İran, Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde aldığımız projelerimizin sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Alınan projelerimizi Türkiye operasyonumuz gerçekleştiriyor ve fatura ediyor. Bu çalışmalarımız ile birlikte, Suudi Arabistan Sivil Savunma Bakanlığı’na asansör sektörü yönetmelik ve standartlarının hazırlanması ve uygulanması konusunda destek veriyoruz. Dubai’de, Türkiye’deki şirketimiz tarafından kurulacak ve yönetilecek Liftinstituut Solution Middle East firmamızın kuruluş çalışmalarında son aşamaya geldik.

Asansör ve yürüyen merdivenlerin denetlenmesinin önemi nedir? Bununla ilgili Avrupa Birliğine uyum yasaları ne gibi bir gereklilik getiriyor?

Asansör ve yürüyen merdivenlerin bakımının yapılması, güvenli çalışması için gereklidir ancak yeterli değildir görüşündeyiz. Ürünlerin elektrik ve mekanik güvenlik aksamlarının yetkin başka bir tarafça kontrol edilmesi gereklidir. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde, ülkemizde asansörler artık her yıl kontrol edilmektedir. Bunun yanı sıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bir adım daha ileri gitmiş, yeni yapılan asansörlerin, yapımcısının piyasaya arz yetkisi olsa bile, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluş tarafından kontrol edilmesi ve güvenli olduğunun tespit edilmesinden sonra binaya ruhsat verilmesini zorunlu hale getirmiştir. Bahsettiğimiz kontrol süreçlerinin yürüyen merdivenler ve bantlar için de uygulanması gerekli. Bakanlığın bu yönde adım atmasını bekliyoruz. Son önemli gereklilik de sahada kontrolleri yapan mühendis arkadaşlarımızın yetkinliklerinin eğitimlerle daha da arttırılmasıdır. Mesela şunu çok duyuyoruz: “Muayene kuruluşu geçen yıl geldi ve asansörümüze yeşil etiket verdi, bu yıl aynı muayene kuruluşunun başka bir mühendisi kırmızı etiket verdi. Kriterler aynı.” Bu tür sıkıntıların önüne geçmek için harcanan çabaların arttırılması gerekiyor.

Liftinstituut Solutionsın 2017 hedefleri nelerdir?

Liftinstituut Solutions olarak, Ankara ve İstanbul’da aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konut, rezidans, AVM, karma projeler, otel, sağlık kampüsü, ofis gibi gayrimenkul projelerinden yoğun ilgi görüyoruz. Firma olarak 2013’ten itibaren her yıl yüzde 30’ların üzerinde büyüme gerçekleştirdik. 2016’da yüzde 36 oranında bir büyüme performansı sergiledik. 2017 yılında da yüzde 50’nin üzerinde büyümeyi hedefliyoruz. Orta Doğu ülkelerini Türkiye’den yönetiyoruz. Türkiye’yi, Orta Doğu’nun yatırım merkezi yapmayı istiyoruz. Suudi Arabistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Dubai’de yeni projelere imza atacağız.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyeyi-orta-dogunun-merkezi-yapacak_157060.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!