Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkler Lafarge’ın Zirvesini Zorluyor

75 ülkede faaliyeti olan ve sektöründe dünyanın en büyük şirketi konumundaki Lafarge'ın merkezinde ve Türkiye dışı şirketlerinde 17 Türk yönetici ç

Hürriyet
Türkler Lafarge’ın Zirvesini Zorluyor

b>75 ülkede faaliyeti olan ve sektöründe dünyanın en büyük şirketi konumundaki Lafarge'ın merkezinde ve Türkiye dışı şirketlerinde 17 Türk yönetici çalışıyor. Türkiye 77 bin çalışana sahip Lafarge'a yönetici ihraç eden ülkeler sıralamasında 4'üncü sıraya oturdu.

TÜRK yöneticilerin uluslararası başarıları yabancı şirketlerde aldıkları görevlerle tescilleniyor. Çimento ve çatı malzemeleri üretiminde üretiminde dünyanın en büyük şirketi konumundaki Fransız Lafarge'ın merkezinde ve Türkiye dışındaki ülkelerde görevlendirdiği Türk yönetici sayısı yakında 18 kişi olacak. Lafarge'ın Merkezi'nde Paris'te görevlendirilecek 18'inci Türk'ün bir kadın olacağı ve bu kararın hafta içinde açıklanacağı öğrenildi.

Büyük bölümünde üretim olmak üzere 75 ülkede faaliyeti bulunan ve 77 bin kişi çalıştıran Lafarge'ın üst yönetimine en çok yönetici veren ülkeler sıralamasında Türkiye Fransa, Kanada ve İngiltere'nin ardından 4'üncü sıraya yerleşti. Lafarge'ın Türk yöneticileri Fransa, Malezya, Filipinler, BAE, Avusturya, Kanada ve Malezya'da çalışıyor.

Lafarge Grubu CEO'su Bernard Kasriel, Laferge'ın çalıştığı her ülkede uluslararası kalite, teknoloji ve estetik standartları koruduğunu, yerel değerlere saygı gösterdiğini belirterek, ‘‘Şu anda Çimento ve çatı malzemeleri üretiminde dünya birincisiyiz. faaliyetg österdiğimiz diğer iki ana alan Agrega ve Beton'da üçüncü, Alçıda ise dördüncü büyük grubuz. Yönetimde de global-yerel değerlerin sentezine çok önem veriyoruz. Çünkü çimento işi aslında yerel üretim esaslı bir iştir’’ dedi.

HEMŞEHRİ FRANSIZ ZİRVEYE

Lafarge'da üç başkan yardımcısından biri olan çimento faaliyet alanı sorumlusu Bruno Lafont, ‘‘Türk yöneticilerin Lafarge'daki sayısı ve başarısı artıyor. Bizde yönetici olmak için pasaporta bakılmaz, ne olursanız olun başarılı olmak zorundasınız. Uluslararası olmalısınız ama yerel kültürleri de tanımalısınız. Bu kriterler Türk yöneticilerde fazlasıyla var’’ dedi. Kendisini de 1989-1994 arasında 5 yıl Türkiye'de başkanlık yaptığını belirten Lafont, bu dönemde inişli çıkışlı Türkiye ekonomisi sayesinde çok büyük tecrübeler kazandığını söyledi. İşi gereği Türkiye'de birçok ili gezdiğini belirten Lafont, Türk mutfağını ve Türk iş arkadaşlarını özlediğini söyledi. Türkiye'de edindiği tecrübelerin kendisine çok şey kattığını söyleyen Bruno Lafont, Türkiye'nin yönetim tecrübesi elde etme bakımından Lafarge içinde önemli bir görev ülkesi olduğunu vurguladı ve kendisinin kazandığı tecrübeyi şöyle özetledi:

‘‘Mesela bankaların nasıl iflas ettiğini Türkiye'de öğrendim. New York ya da Tokyo'dan önce orada gördüm. Yüksek enflasyonun ne olduğunu Türkiye'de anladım. Hepsinden önemlisi de tüm olumsuzluklara rağmen insanın nasıl enerjik ve umutlu olabileceğini Türkiye'de gördüm. Sıfırdan bir iş nasıl yaratılır onu da Türkiye'de gördüm.’’

Bruno Lafont, Lafarge'nin global yönetim anlayışı ile faaliyet gösterdiği tüm alanlarda tartışmasız dünya lideri olacağını bunu başarmak için de hızlı büyüme amaçladıklarını belirtereke, ‘‘Bunu için de çok büyük bir grup olarakyerel avantajları kullanmak durumundayız. Bu nedenle çok güçlü, iyi, açık fikirli yöneticilere ihtiyacımız var. Artık yerel yöneticilerden sadece kendi işlerine değil Grubun genel başarısına da katkıda bulunmalarını bekliyoruz’’ diye konuştu.

Türkiye her zaman öncü olmak istiyor

LAFARGE Orta ve Doğu Avrupa-Türkiye Bölge Başkanı Yves de Clerck, Türkiye'nin her yenilikte liderlik yapmak istediğini ve bu yönüyle de Lafarge'ın faaliyet gösterdiği ülkeler arasında çok dinamik bir ülke olarak bilindiğini söyledi. Clerck, ‘‘Herhangi bir yenilikte, projede en istekli ülke Türkiye oluyor. 'Her projede varız' diyor. Zaten bizde bir söz vardır. 'Fransızlar planlama, İngilizler vizyon-strateji, Türkler ise yapmak içindir' diye. Biz, Türkiye'de son yıllardaki olumsuz durumun değişeceğine ve orta vadede Türkiye'nin çok daha iyi olacağına da inanıyoruz. Çünkü önemli altyapı ve konut ihtiyacı var. Bu yönüyle bizim sektörümüzün iş alanları için çok müsait bir gelişme potansiyeli görünüyor’’ dedi.

Batimat Paris'te 45 ülke buluştu

Paris'te düzenlenen Uluslararası İnşaat Ticaret Fuarı, 45 ülkeden 2500 katılımcıyı buluşturdu. İnşaat melzemeleri konusunda 930 yeni ürünün sergilendiğini fuara, 19 Türk firması da katıldı.

Lafarge'ın Batimat Standı'nda Türk yöneticiler de ziyaretçilerle ilgilendi. Lafarge'ın Fransa'da başlattığı internet ortamında malzeme kullanıcılarına ve tüketiciye yönelik yeni uygulamaları Lafarge e-business ve Pazarlama Direktörü Ertan Akış tanıttı.

Yeğen De Gaulle'den Anadolu sergisi

LAFARGE'ın üst düzey yöneticileri için düzenlenen ve farklı kültürleri tanıtmayı da amaçlayan eğitim programlarından biri de geçtiğimiz yıl Türkiye'de yapıldı. Türk yöneticilerin öneri üzerine gerçekleşen İstanbul'dan Kapadokya'ya kadar Anadolu Kültürü'nü ve İslam dininin farklı anlayışlarını tanıtan eğitim programına Lafarge'da çalışmamasına rağmen ünlü Fransız devlet adamı Charles de Gaulle'un yeğeni Laurent de Gaulle de katıldı. Fotoğraf sanatçısı da olan Laurent de Gaulle bu eğitim döneminde çektiği fotoğraflar, Türk büyükelçiliğinin de gayretleriyle 2 Aralık'ta Paris Champs Elysee'deki Türkiye'ye ait binada sergilenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkler-lafargein-zirvesini-zorluyor_7195.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!