Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü'ne 500'ün Üzerinde Başvuru

'Kentlerde Çevresel Sürdürülebilirlik ve Su Kaynaklarının Korunması' başlığıyla düzenlenen TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü'ne 500'ün üzerinde başvuru yapıldı.

yapi.com.tr / AA
TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü'ne 500'ün Üzerinde Başvuru

Sabri Ülker'in çevreye duyarlı bakış açısını devam ettirmek için iki yıldır düzenlenen projeye başvurular sona erdi. Başvuruda bulunan 500'ün üzerindeki proje, 'Kentlerde Çevresel Sürdürülebilirlik ve Su Kaynaklarının Korunması' ana başlığı altında yarışacak.

DenizTemiz Derneği / TURMEPA işbirliği ile yürütülen proje, çevrenin korunmasına yönelik bireysel ve toplumsal örnekleri çoğaltmayı amaçlıyor. Geçen yıl evsel atıkları kaynağında ayrıştırıp, geri dönüşümünü sağlayan 'Kaynaştır-Kaynağında Ayrıştır' projesinin birinci olduğu ödül platformuna; ilk yıl olmasına rağmen 200'den fazla başvuru yapılmıştı.

Seçici kurulun projeleri değerlendirme süreci başlarken, 18 Eylül'de ilk 3 proje belirlenecek. Jüri, 26 Eylül'de, 3 projenin sunumlarını izledikten sonra finalisti belirleyecek. Ödül töreni, 24 Ekim'de düzenlenecek ve kazanan projeye 100 bin liralık hediye çeki verilecek.

"Türkiye, 2025 yılında ekonomik su kıtlığı yaşayacak ülkeler arasında yer alıyor"

Ödül konusunun 'Kentlerde Çevresel Sürdürülebilirlik ve Su Kaynaklarının Korunması' olarak belirlenmesinin önemli nedenleri olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye, Uluslararası Su Yönetimi Enstitüsü Araştırması'na göre 2025 yılında ekonomik su kıtlığı yaşayacak ülkeler arasında yer alıyor. Ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, günümüzde kişi başına düşen yıllık kullanılabilir temiz su miktarı, bin 500 metreküp iken, nüfus artışı ile birlikte 2030 yılı için öngörülen kişi başı kullanılabilen temiz su bin metreküp civarında. Türkiye'nin, mevcut büyüme hızı, su tüketim alışkanlıklarının değişmesi gibi faktörlerin etkisiyle su kaynakları üzerine oluşacak baskıları kestirmek oldukça güç. Bu sebeple Türkiye'nin gelecek nesillerine sağlıklı ve yeterli su bırakabilmesi için kaynakların çok iyi korunup, akılcı kullanılması gerekiyor".

http://www.yapi.com.tr/haberler/turmepa-sabri-ulker-cevre-odulune-500un-uzerinde-basvuru_123109.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!