Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TÜRSAB Darphane-i Amire'de Deprem Risklerini Araştıracak

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği), İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni yenilemek için Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla birlikte yürüttüğü çalışmaların ardından Darphane-i Amire Binaları’nın da deprem güvenlik analizlerini ve statik raporlarını hazırlayacak.

yapi.com.tr
TÜRSAB Darphane-i Amire'de Deprem Risklerini Araştıracak

Mayıs ayına kadar sürecek proje sonunda, geçtiğimiz yıl İstanbul Arkeoloji Müzesi bünyesine katılan ve ilerleyen yıllarda kültür kompleksine dönüştürülmesi planlanan tarihi Darphane-i Amire Binaları’nın deprem güvenlik analizlerinin ve statik raporlarının hazırlanması hedefleniyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından, 2012 Yılı Afetlere Hazırlık Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeyle birlikte Osmanlı İmparatorluğu’nda para basımının yapıldığı ve 18 tarihi binadan oluşan Darphane-i Amire’nin olası bir depreme ne derece dayanıklı olduğu tespit edilecek. Restorasyon çalışmalarının tarihi değerleri gelecek nesillere bırakabilmek adına son derece önemli olduğunu vurgulayan Proje Genel Koordinatörü Köyüm Özyüksel, her yıl yüzbinlerce kişi tarafından ziyaret edilen bu binaların büyük bir turistik değer taşıdığını ve afetlere karşı mutlaka korunmaları gerektiğini söyledi.

"Ülkemizde ve İstanbul’da birçok tarihi eser, deprem başta olmak üzere doğal afetler nedeniyle önemli zararlar gördü ve hatta bugüne ulaşamadan kayboldu" diyen Özyüksel, TÜRSAB olarak amaçlarını şöyle özetledi:

"Tarihi binalar, yeni yapılara oranla daha fazla yıpranmış olmaları nedeniyle deprem gibi doğal afetlerden daha fazla etkilenmelerinin yanısıra turistik merkezler olmaları nedeniyle de herhangi bir afet sırasında ciddi can kaybına yol açma riskini barındırmaktalar. Bu noktalardan yola çıkarak, sürdürdüğümüz restorasyon projeleri sayesinde kültürel değerlerimizin afetlere karşı dayanıklı hale getirilmesine TÜRSAB olarak biz de katkı sağlamak istiyoruz".

http://www.yapi.com.tr/haberler/tursab-darphane-i-amirede-deprem-risklerini-arastiracak_116398.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!