Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TÜRSAB, Kültürpark'ı Kongre Merkezi Yapmayı Hedefliyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Yavuz Onur, Kültürpark Fuar Alanı'nın kongre turizmi amaçlı kulla

Dünya



b>Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Yavuz Onur, Kültürpark Fuar Alanı'nın kongre turizmi amaçlı kullanılması gerektiğini söyledi.

İzmir'in kongre şehri olabilmesi için yeni kongre binalarından önce mevcut alanların değerlendirilmesini isteyen Onur, konuyu önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ile görüşeceklerini kaydetti. Onur, "İzmir'in turizmde kimlik kazanabilmesi için öncelikle elimizdeki imkanları kullanmalıyız. Kültürpark'ta 2 bin kişilik Açıkhava Tiyatrosu'nun üstü kapatılarak, konferans alanı olarak da kullanılabilir. Fuar pavyonlarından birine büyük bir konferans salonu yapılmalı. Ayrıca sadece akşamları sanat etkinlikleri için kullanılan İsmet İnönü Sanat Merkezi de gün içinde kongrelere açılabilir" dedi.

Otel sayısı artırılmalı

İzmir ve çevresindeki otel sayısının artırılması gerektiğine değinen Onur, özellikle Çeşme'de otel sayısının az olduğunu kaydetti. Onur, "Mevcut olan oteller yetersiz kalıyor. Kongre ve spor turizmine yönelik tesisler kurulmalı. Ayrıca 2 ve 3 yıldızlı otellerin standartları yükseltilmeli" dedi.

Öte yandan İzmir'de termal turizme yönelik çalışmaların yetersizliğine dikkat çeken Onur, "Halen 20 tane termal su kaynağı boşa akıyor. Bürokratik engeller nedeniyle bu kaynaklar kullanılamıyor. Devletin bu alandaki yatırımların önündeki engelleri kaldırmalı. Konuyu ilgili yerlere defalarca ilettik. Çeşme'ye yönelik birtakım çalışmalar yapıldı. Ancak bunlar yeterli değil" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tursab-kulturparki-kongre-merkezi-yapmayi-hedefliyor_3415.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!