Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tütün Depoları Cazip Bulunmadı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 16 Haziran'da kapalı zarf teklif yöntemiyle ihaleye çıkardığı Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'ne (TTA) ait Alsancak ve Bayraklı'daki tütün depolarına talep gelmedi. İkinci defa satışa çıkan ama talep gelmeyen Bayraklı'daki eski tütün deposu tesisi için istenen 38 milyon TL'lik muammen bedelin,

Yeni Asır Gazetesi
Tütün Depoları Cazip Bulunmadı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 16 Haziran'da kapalı zarf teklif yöntemiyle ihaleye çıkardığı Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'ne (TTA) ait Alsancak ve Bayraklı'daki tütün depolarına talep gelmedi. İkinci defa satışa çıkan ama talep gelmeyen Bayraklı'daki eski tütün deposu tesisi için istenen 38 milyon TL'lik muammen bedelin, yatırımcı tarafından yüksek bulunduğu, bu nedenle ihaleye teklif gelmediği ifade ediliyor.

İzmir'in gökdelenler bölgesi olarak belirlenen Bayraklı'da 27 bin 375 metrekare büyüklüğündeki tütün deposu ilk olarak Şubat ayında ihaleye çıkarıldı. Son teklif verme tarihi 6 Mart 2009 olan ihaleye E. Özgörkey Grubu'na ait Öztur Turizm, Gürel Grubu'nun ortakları İstemi Gürel ile Noyan Gürel ile Karabacak ailesine ait Aks Tasarım firmasının ortaklaşa kurduğu İzmir Ortak Girişim Grubu, Halil Yüzer'e ait Halil Ticaret ile Gergül İnşaat'ın sahibi Abdulkadir Gültekin olmak üzere 4 teklif geldi. Ancak gelen tekliflerin muammen bedelin altında kalmasından dolayı ihale iptal edildi.

Bunun üzerine tütün deposu ikinci defa ihaleye çıkarıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilileri, ikinci ihaleye ise herhangi bir teklif gelmediğini, bu nedenle ihalenin iptal edildiğini belirtiyor. İkinci ihaleye teklif vermeyen yatırımcılar ise belirlenen muammen bedelin yüksek olduğunu ifade ediyor.

Eski eser kapsamında

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ihaleye çıkardığı Alsancak'taki eski tütün deposuna da talep gelmedi. Alsancak'ta bulunan Migros'un hemen arkasında yer alan depo için teklif vermeyi düşünen yatırımcılar, binanın iki yıl önce eski eser olarak tescil edildiğini öğrenince, 16 Haziran'daki ihaleye girmekten vazgeçti. 1192 metrekare, 935 metrekare ve 570 metrekare büyüklüğünde 3 parsel üzerinde bulunan bina, İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu tarafından iki yıl önce eski eser olarak tescil edildi. Bu nedenle binayı çok katlı bir projeye dönüştürmek mümkün olmayacak. Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri (TTA) yetkilileri, Tekel döneminde bir süre tütün deposu olarak kullanılan binanın korunması gereken kültür varlığı olarak belirlendiğini, dolayısıyla binayı alacak yatırımcıların kısıtlı düzenlemeler yapabileceğini söylediler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tutun-depolari-cazip-bulunmadi_70479.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!