Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tütün Deposunda Trienal

İzmir'de eski bir tütün deposunda düzenlenen 2. Çağdaş Sanatlar Trienali, çeşitli ülkelerden 41 sanatçının farklı teknikleri uyguladığı eserlere ev sahipliği yapıyor. Sergi yapımcısı Nemci Sönmez: ''Gösterilen ilgiden çok memnunuz, açıkçası bu kadarını beklemiyordum” dedi.

yapi.com.tr / AA
Tütün Deposunda Trienal

br />

Fotoğraf: Kenan Çimen

''İnsana yatırım yapın''

İzmir'in Doğu Akdeniz'in merkezi olma iddiasının bulunduğuna ancak bu hedefin sadece tarih, doğa, sermaye ve binayla yakalanamayacağına dikkati çeken Sönmez, insan faktörünün daha iyi değerlendirilmesi ve kentteki 7 üniversitenin bir dönüşüme hizmet edebilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

İzmir'de idari kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının insana yoğunlaşması gerektiğini kaydeden Sönmez, sergi düzenlerken destek bulmayı umdukları İzmir Büyükşehir Belediyesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını ifade ederek, ''Bu konuda sükut-u hayale uğradık. Kişisel olarak ben Büyükşehir Belediyesi'nin bu etkinliğin ambleminde olmasını istemedim çünkü bunu hak etmediler. Yine de amblem olarak konuldu. Ben bunun karşısındaydım'' diye konuştu.

Sönmez, organizasyonun hazırlık aşamasında belediyeden maddi katkı beklemediklerini sadece mekanın temizlenmesi konusunda iş gücü ve araç desteği istediklerini hatırlatarak, belediyenin bu talebe yanıt vermediğini iddia etti.

30 Kasım'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek trienal kapsamında ''İzmir'in Karakteristikleri'' ana başlığı altında üç performans programı düzenleneceğini bildiren Sönmez, ilki 12 Ekim'de yapılan performanslardan ikincisinin 26 Ekim, üçüncüsünün ise 9 Kasım'da sergileneceğini sözlerine ekledi.

Austro Türk Tütün Deposu

Osmanlı döneminde mezarlık alanıyken iş merkezi haline dönüştürülen bölgede, 1951 yılında Avusturyalı tütün şirketi Austro Türk'ün kurduğu iki binadan oluşan depo, şirketin kapanmasıyla 1994 yılında boşaltıldı.

Biri alışveriş merkezi olan binalardan, denize bakan ve sergiye ev sahipliği yapan bölümü daha önce otopark olarak kullanılmıştı. Zorlu Grubu tarafından satın alınan binaların iş merkezi yapılması için bir süre sonra yıkılması bekleniyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/tutun-deposunda-trienal_83241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!