Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nde Yıkım Başladı

Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nde yapılan tüm kampanya ve çağrılara rağmen yıkım başladı. Bu sabah saatlerinde iş makineleri yetimhanenin önüne gelerek binanın duvarlarını yıktı.

yapi.com.tr
Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nde Yıkım Başladı

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Hrant Dink’ın kayıp cenneti ve eşi Rakel Dink ile gençliğinde kalarak nice faaliyetinde yer aldığı kampın yerine lüks villalar yapılması planlanıyor.

Dayanışma çağrısı

Yıkımın başlaması üzerine HDP’nin İstanbul milletvekili adayı Garo Paylan da Tuzla’ya gelerek iş makinalarının çalışmalarını durdurmaya çalıştı. Evrensel’e demeç veren Paylan dayanışma çağrısında bulunarak “Yetimhanenin büyük bir bölümü ayakta. Burada direniyoruz. Polis çağırdılar. Bizi polis zoruyla çıkaracaklar. Haklarımızı ve çocuk emeğini korumak için buradayız. Destek bekliyoruz. Destek gelir ve direnirsek yıkımı engelleyebiliriz” dedi.

Paylan’ın da çabalarıyla iş makinalarının öğle saatlerinde yıkıma ara verdiği belirtiliyor. Ermeni toplumunun devlet tarafından el konan mülkleri arasında, sembolik anlamı en güçlü olan yerlerden biri olan kamp, 1915 sonrasında Anadolu’da Ermeni okulu kalmayınca İstanbul’un yollarını tutan, yoksul Ermeni çocuklarına yuva olmuştu.

Kamp Aralarında Hrant Dink, Rakel Dink ve milletvekili Erol Dora’nın da bulunduğu, yaklaşık 1500 çocuğa ev sahipliği yapmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuzla-ermeni-yetimhanesinde-yikim-basladi_130747.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!