Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Tuzla Tersanesi 19. Yüzyılda Kalmış'

CHP, Tuzla tersanesinde yaşanan işçi ölümlerini protesto eden Limter-İş sendikasına destek verdi. CHP'li Çetin Soysal, 'Tuzla tersanelerinde 19. yüzyılın çalışma şartları var' diye konuştu.

Milliyet Gazetesi/M. Akif ERDEM
'Tuzla Tersanesi 19. Yüzyılda Kalmış'

umhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Çetin Soysal, Tuzla Tersaneler bölgesinde meydana gelen ölümleri protesto etmek için Limter-İş tarafından son kazanın yaşandığı tersane önünde düzenlenen basın açıklamasına katılarak işçilere destek verdi. Soysal yaşanan işçi ölümlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Soysal, "Dünya tersaneler sıralamasında 5. olan Tuzla tersanelerinde 19. yüzyılın çalışma şartları var" dedi.

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde Desan Tersanesi önünde toplanan Liman, Tersane Gemi Yapım-Onarım İşçileri (Limter-İş) Sendikası'nın düzenlediği basın toplantısına katılan Sevigen ve Soysal şimdiye kadar 81 işçinin öldüğü tersanelerde iş güvenliğinin uygun hale getirilmediğini belirterek, "Limter-İş'e destek vermek için buradayız. Tersaneleri gezerek çalışma koşullarını inceleyeceğiz. Amacımız buradaki ölümlerin durdurulmasıdır" diye konuştu.

İçerideki koşullar sağlıklı olsa bile denetime açılmadığı müddetçe herkes tarafından herşeyin söylenebileceğini belirten Sevigen, "Bunu işverenler kesinlikle engellememeli ve denetime açık hale getirmeleridir. Denetlemeler yok, gemiden düşen arkadaş üç saat sonra bulunuyor. İş güvenliği yoktur. Bu işçilerimiz ekmek parasını kazanmak ve yuvalarını geçindirmek için sağlıklı bir yerde çalışmak istiyorlar" dedi.

Sevigen'in konuşması üzerine söz alarak bir konuşma yapmak istediğini belirten DESAN Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve İşveren Vekili Muhsin Divan, "Sendikanın teklifine ben destek veriyorum. İş güvenliği ve iş sağlığı konusunda bizi denetleyin. Ölen bir işçinin hayatı bütün bu bölgeden benim için önemlidir" dedi.

İlkel ölüm
Milletvekili Çetin Soysal da yaptığı açıklamada, komisyonla birlikte tersaneleri gezerek denetimlerini yapacaklarını belirtti. İncelemelerinde, olumsuzlukları tespit edeceklerini vurgulayan Sosyal, "Çalışma hakkı kesinlikle sağlanmalı. Buradaki ölüm nedenleri tehlikeli iş kolunun müeyyidelerinin uygulanmadığından kaynaklanıyor. Burada işçilerin barınma şartları da kötü. Tersanelerdeki çalışma koşulları çağımıza uygun hale getirilmeli. Elektrik çarpması sonucu vefat çok ilkel bir ölüm" diye konuştu.

Daha sonra milletvekilleri ve sendika yetkilileri, inceleme yapmak üzere DESAN Tersanesi'ne girdiler. Milletvekilleri, "Pazartesi gününden itibaren sendika yetkilileri, sağlık görevlileri ve uzmanlardan oluşacak bir heyetle birlikte incelemelerde bulunacağız" dediler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuzla-tersanesi-19-yuzyilda-kalmis_59574.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!