Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tuzlalı Gözden Çıkarıldı

Tuzla Belediyesi’nin ICC Danışmanlık Şirketi’ne, çevre ve endrüstri mühendislerince hazırlattığı “Tuzla İlçesi Çevre Risk Analizi ve Çevresel Yükümlülüklerin Tanımlanması” raporuna göre bölgedeki sanayi kuruluşlarının tamamına yakını ruhsatsız çalışıyor, kuruluşlar kendi ön arıtma tesisini yapmak yerine atıklarını derelere ve İSKİ arıtma tesisi

Cumhuriyet Gazetesi
Tuzlalı Gözden Çıkarıldı

Tuzla Belediyesi tarafından Kalite Belgesi almak için bir danışmanlık şirketine Aralık 2006’da hazırlatılan raporda, çevredeki sanayinin halk sağlığını tehdit ettiği ortaya çıktı. Raporda, kimyasal malzemeler, atık su, toprak ve yeraltı suyu kirliliği, ozon tabakasını incelten maddeler gibi unsurlardaki risklerin “yüksek” çıkmasına karşın dönemin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Demirci ve yeni Başkan Dr. Şadi Yazıcı’nın hiçbir önlem almaması ve bu verileri halktan gizlemesi tepkilere neden oldu.

Tuzla Belediyesi’nin ICC Danışmanlık Şirketi’ne, çevre ve endrüstri mühendislerince hazırlattığı “Tuzla İlçesi Çevre Risk Analizi ve Çevresel Yükümlülüklerin Tanımlanması” raporuna göre bölgedeki sanayi kuruluşlarının tamamına yakını ruhsatsız çalışıyor, kuruluşlar kendi ön arıtma tesisini yapmak yerine atıklarını derelere ve İSKİ arıtma tesisi kanallarına atmayı seçiyor.

Raporda sanayi kuruluşlarının pek çoğunun yeraltı suyu ve toprak kirliliği oluşturabilecek kimyasallar kullandığı ancak bunların atıklarının depolanması sırasında gerekli önlemlerin alınmadığı, ön arıtma tesislerinin olmadığı, kanalizasyon şebekesine deşarj edildiği belirtiliyor.

Asbest içeren borular

İlçedeki sanayi kuruluşlarınca asbest içeren maddelerin kullanılıp kullanılmadığının bilinemediğine yer verilen raporda, yeraltında asbest içeren boruların kullanılmasının kuvvetle muhtemel olduğu, havada bulunan asbest ölçümünün yapılmadığının da altı çiziliyor.

DSP İlçe Başkanı Halil Özen de rant uğruna Tuzla’yı ve Tuzlalıları gözden çıkardıklarını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuzlali-gozden-cikarildi_81259.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!