Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tüzmen: Yurtdışı Müteahhitlik Sektöründe 2004 Yılı Hedefimiz 5 Milyar Dolar

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörünün 2004 yılı hedefini 5 milyar dolar olarak açıkladı.

Dünya



b>Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörünün 2004 yılı hedefini 5 milyar dolar olarak açıkladı.

'Yurtdışı Müteahhitlik, Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri Koordinasyon Kurulu' Devlet Bakanı Tüzmen başkanlığında Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda toplandı. Toplantının açılışında konuşan Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik, mühendislik ve müşavirlik hizmetleri sektörünün Türk ekonomisindeki en önemli döviz kazandırıcı sektörlerden biri olduğuna işaret ederek bugüne kadar 61 ülkede yaklaşık 54 milyar Dolar tutarında proje üstlenen sektörün aynı zamanda ihracatçının da önünü açtığını söyledi. İlk toplantısını 6 Şubat 2003 tarihinde gerçekleştiren Kurul'un bugüne kadar eylem planını büyük ölçüde hayata geçirdiğini dile getiren Tüzmen, 2003 yılında müteahhitlik ve müşavirlik firmalarının yoğun katılımı ile Irak, Suriye, Cezayir, Sudan, Mısır, Suudi Arabistan, Türkmenistan, İran ve Pakistan'a ziyaretler gerçekleştirdiklerini, bu ziyaretlerin de sonuçlarını kısa sürede aldıklarını bildirdi. Tüzmen, bu tür ziyaretlerin 2004 yılında da yoğun katılımlarla süreceğini kaydetti.


Bakan Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörünün 2003 yılında önemli bir gelişme trendi yakaladığına temas ederken sektörün 2003 yılında üstlendiği projelerin toplam tutarının 3.4 milyar Dolar'a ulaştığını ifade etti. Gerçekleşen rakamlar sonrasında 2003 yılı hedefi olan 3 milyar Dolar'ın aşıldığını hatırlatan Tüzmen, müteahhitlik hizmetleri sektörünün 2004 yılı hedefinin 5 milyar Dolar olacağını açıkladı. Tüzmen, bu hedeflere ulaşmak amacıyla yapılacakları şöyle dile getirdi: "2004 yılında öncelikle dış ticaret, gümrük ve standartlarla ilgili mevzuatların, sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde gözden geçirilmesi ve bu çerçvede sektörün dış ticaret ve gümrük ile ilgili işlemlerinin en kısa sürede gerçekleştirilmesi amacıyla bir Yurtdışı Müteahhitlik ve Müşavirlik Hizmetleri Rejimi hazırlamayı planlıyoruz. Öte yandan sektörün sorunlarının özel sektör kanadında da tek bir merkezden izlenebilmesi, yurtdışında faaliyet gösteren veya faaliyet gösterecek firmalar arasında gerekli koordinasyonun sağlanabilmesi amacıyla tüm sektörü kucaklayacak Hizmet İhracatçıları Birliği kurulmasını öngörüyoruz". Toplantıya, Tüzmen'in yanı sıra ilgili Bakanlık bürokratları ve sektör temsilcileri katılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuzmen-yurtdisi-muteahhitlik-sektorunde-2004-yili-hedefimiz-5-milyar-dolar_9043.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!