Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tyana Antik Kenti’nde Kazılar Yeniden Başladı

Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı Kemerhisar Beldesi yakınlarındaki Tyana Antik Kenti’nde yeniden başlayan kazı çalışmalarında Roma dönemine ait hamam

AA



b>Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı Kemerhisar Beldesi yakınlarındaki Tyana Antik Kenti’nde yeniden başlayan kazı çalışmalarında Roma dönemine ait hamam ve su kemerlerinin gün yüzüne çıkarılacağı bildirildi. Bor

İtalya Padova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Guido Rosada yönetiminde geçen yıl başlatılan ve üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümünün 18 Ağustos’ta tamamlanması planlanıyor.

Kazı ekibine öncülük eden Venedik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Asım Tanış, kazılarda Roma dönemine ait hamam ve su kemerlerinin gün yüzüne çıkarılacağını bildirdi. Tyana Antik Kenti’nin tarihinin M.Ö. 5-6 binli yıllara kadar dayandığını ifade eden Tanış, şu bilgileri verdi: “2001’de yaptığımız yüzey araştırmalarının ardından ilk kez geçen yıl başlattığımız kazı çalışmalarında Roma dönemine ait hamamın bir odasını ortaya çıkarmıştık. Ilıklık, sıcaklık ve soğukluk olmak üzere 3 bölüm halinde yapılan hamamın diğer bölümlerini de bu yıl ortaya çıkaracağız. Yine bir kısmını geçen yıl bulduğumuz su kemerlerindeki kazıları da devam ettireceğiz. Suyun kaynağında bulunan 22.5 metre eninde ve 65 metre boyundaki dev Roma Havuzu’nu da ortaya çıkarmak için çalışma başlattık. Tarihi M.Ö. 5-6 binli yıllara uzanan Tyana, Roma, Hitit, Freg, Med, Grek, Bizans, Arap ve Türk uygarlıklarına ev sahipliği yapmıştır. Bu antik kentteki tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak tarihin derinliklerine büyük ölçüde ışık tutacaktır.”

Tyana’nın Roma döneminde önemli bir kent kabul edildiğini, ünlü Apollon’un memleketi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tanış, antik kentteki kazıların merkezi Venedik’te bulunan Venedik Bölgesi Klasik ve Doğu Uygarlıklarını Araştırma ve İnceleme Merkezi’nin katkılarıyla yapıldığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tyana-antik-kentinde-kazilar-yeniden-basladi_4963.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!