Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

UBER Bisiklet İşine Giriyor

Uluslararası ulaşım şebekesi Uber, elektrikli bisiklet uygulaması JUMP Bikes ile bisiklet kiralamaya başlayacak.

yapi.com.tr
UBER Bisiklet İşine Giriyor

Dünyanın hemen hemen her noktasında faaliyet gösteren ulaşım şebekesi Uber, aldığı kararla bisiklet kiralama alanına yöneliyor. Geçtiğimiz nisan ayında, JUMP Bikes uygulamasını satın alan Uber elektrikli bisiklet paylaşma uygulamasını Avrupa’da hayata geçirerek yerel yönetimlerle ilişkisini düzeltmeyi hedefliyor. Dunya.com'da yer alan habere göre; Uber CEO’su Dara Khosrowshahi düzenlediği basın toplantısında “JUMP uygulaması yaz sonuna kadar Berlin’de tamamlayacağız. Birkaç ay sonra da Avrupa’daki diğer şehirleri de sisteme ekleyeceğiz” dedi.

“Bisikletler konusunda özellikle heyecan duyuyoruz. Çünkü bisikletler yolların dar, trafiğin sıkışık olduğu şehirlerde kolaylık sağlıyor. Ayrıca, çevre dostu bir sürüş imkanı sunuyor” diyen Khosrowshahi, telefonla takip edilebilecek bisikletlerin herhangi bir yere bırakılabilmesine de olanak sağlandığını ifade etti.

Avrupa’daki taksicilerin büyük tepkisini çeken Uber bazı ülkelerde yasaklanmış ve hizmetlerini sonlandırmaya zorlanmıştı. Geçtiğimiz eylül ayında Londra’da da yasaklanan Uber, kararın ardından trafik sıkışıklığı verilerini Londra Belediyesiyle paylaşmış ve trafik sıkışıklığının çözülmesi için yardımda bulunmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uber-bisiklet-isine-giriyor_166167.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!