Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Üçüncü Köprü Yapılacak'

Ulaştırma Bakanlığı'nın Marmaray projesi yürürken, Bayındırlık Bakanı Ergezen de Boğaz'a üçüncü köprü için ısrarlı olduklarını vurguladı. Ergez

Radikal
'Üçüncü Köprü Yapılacak'

b>Ulaştırma Bakanlığı'nın Marmaray projesi yürürken, Bayındırlık Bakanı Ergezen de Boğaz'a üçüncü köprü için ısrarlı olduklarını vurguladı. Ergezen, çalışmaları bizzat Erdoğan'ın yürüttüğünü söyledi.

İstanbul Boğazı için bakanlıkların rekabeti büyüyor.
Ulaştırma Bakanlığı'nın bu yıl temelini attığı Boğaz Tüp Geçiş-Marmaray Projesi devam ederken, Bayındırlık Bakanlığı da üçüncü köprüyle ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, "Hiç kimse keyif olsun diye yatırım yapmaz" diyerek üçüncü köprüde ısrarlı olduklarını söyledi.

Bayındırlık Bakanı Ergezen, Karayolları Genel Müdürü Hicabi Ece ve bakanlık bürokratlarıyla beraber dün Konya-Aksaray-Ereğli ile Pozantı otoyolunda incelemelerde bulundu. Konya Karayolları 38. Bölge Şefliği'nde soruları yanıtlayan Ergezen, hükümetin 15 bin kilometrelik 'duble yol' (bölünmüş yol) projesinin hızla devam ettiğini söyledi. 2005 yılında karayollarının yatırım bütçesinin 1.3 katrilyonunun duble yollara ayrılacağını belirten Ergezen, "Ödenek yeterli olsa da olmasa da bu para bulunup verilecek" dedi.

Bölünmüş yolların maliyetinin düşük olduğunu, "1 kilometre otoyolun parasıyla 50 kilometre bölünmüş yol yapıyoruz. Otoyolun 1 kilometrelik maliyeti ortalama 8 milyon dolar. Biz bunu 200 milyar liraya yapıyoruz" sözleriyle savunan Ergezen, 3 milyar dolar ödenek verilmesi halinde Türkiye'nin tüm yol sorununu çözeceğini de iddia etti.
Bakan, Karadeniz sahil yolunu 2005 yılında bitirecekleri müjdesini de verdi. Ergezen ayrıca, duble yollara kaynak sağlamak için yapılan arazi satışlarından 72 trilyon lira gelir sağlandığını da anlattı.

Mühendislere zam
Duble yol yapımında kamunun makinelerini kullanarak 250 trilyon lira tasarruf ettiklerini de kaydeden Ergezen, bakanlığa bağlı yol mühendislerinin 800 milyon lira maaş aldığına dikkat çekerken,
"Özel şirketlerin otoyol mühendisleri 36 milyar lira para alıyor. Bunu Başbakan ile konuştuk, en kısa zamanda bizim mühendislerimizin maaşı iyileştirilecek" diye konuştu.
Bakan Zeki Ergezen sorular üzerine İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan üçüncü köprü çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Ergezen, trafik nedeniyle üçüncü köprüye ihtiyaç olduğunu belirterek Malezya, Japonya ve bazı konsorsiyumlarla görüştüklerini söyledi. Çalışmaların bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yürütüldüğünü dile getiren Eregezen, köprüdeki ısrarını şöyle vurguladı:
"Hiçbir hükümet keyif için böyle bir projenin altına imza koymaz. Kimse keyif için yatırım yapmaz."

'İhale Yasası'yla zarar'
Bakan Eregezen, İhale Yasası'yla ilgili sorular üzerine de "Gelen şikâyetler doğrultusunda değiştireceğiz. İhale Yasası nedeniyle çok fazla tenzilatlar yapılabiliyor, devlet zarar ediyor" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucuncu-kopru-yapilacak_20234.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!