Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üçüncü Piste Engel Olan 800 Binaya Tıraş

Atatürk Havalimanı'nda yapılan 3'üncü pistin 250 metrelik kısmı, çevredeki binalar nedeniyle kullanılamıyor. Pistin kullanılır hale gelmesi için, civardaki 800 bina ya kamulaştırılarak yıkılacak ya da yüksek kısımları tıraşlanacak..

Sabah Gazetesi



br/>

Atatürk Havalimanı'nda yapılan 3'üncü pistin 250 metrelik kısmı, çevredeki binalar nedeniyle kullanılamıyor. Pistin kullanılır hale gelmesi için, civardaki 800 bina ya kamulaştırılarak yıkılacak ya da yüksek kısımları tıraşlanacak.. Türkiye'nin en büyük yolcu potansiyeline sahip havalimanı olan Atatürk Havalimanı'nda 150 milyon YTL'ye yapılan 3'üncü pist tam kapasiteyle kullanılamıyor.

Sefaköy- Florya yönündeki 3 kilometre uzunluğundaki 18-36 pistinin yedeği olarak yapılan üçüncü pistin Sefaköy'deki Kartaltepe mahallesi, Tekinalp, Şafak, Şadırvan ve Göktepe sokaklarındaki bazı evlerin yüksek katlarının tıraşlanmaması nedeniyle uçakların kalkış ve inişlerine kısıtlamalarla izin verilebiliyor.

Konu TBMM'ye taşındı
Yüksek katları tıraşlanması gereken evlerin sayısı 800'ü bulurken üçüncü piste Sefaköy yönünden inen uçaklar ilk 250 metreden sonra tekerlek koyabiliyor. Uçaklar kalkışlarda da 250 metre erken havalanmak zorunda kalıyor. Pistin paralelindeki eski pisten 210 metre uzaklıkta yapılması da iki pistin aynı anda kullanılmasını mümkün kılmıyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Vekili Orhan Birdal, 3'üncü pistin tam kapasiteyle kullanılamaması sorununu TBMM KİT Komisyonu'nda gündeme getirdi. Komisyon, konunun çözümü için uçuş güvenliğinin tehlikeye sokulmaması bakımından kaçak yapıların tıraşlanması ya da kamulaştırılması konularında Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul Valiliği ve yerel yönetimler düzeyinde girişimlerini sürdürmesi kararı aldı. Valilik, Ulaştırma Bakanlığı, Büyükşehir ve ilgili belediye arasındaki görüşmelerin ardından pist civarındaki yüksek yapılar ya kamulaştırılarak yıkılacak ya da son üç katları tıraşlanarak uçakların uçuş güvenliği sağlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucuncu-piste-engel-olan-800-binaya-tiras_57528.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!