Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ucuz Elektrik Üretene Ceza

Elektrikte yerli üretime zarar vereceği ifade edilen yeni düzenlemeye göre; elektriği yerli ve doğal kaynaklarla üretenler, yurtdışından pahalı kömür ve doğalgaz ithal edip elektrik üretenlere ‘destekleme bedeli’ ödeyecek.

yapi.com.tr
Ucuz Elektrik Üretene Ceza

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yerli üretimi destekleme sözü veren hükümet, tam tersi bir kararla yerli, temiz ve ucuz kaynaklarla elektrik üreten firmaları cezalandıran bir düzenleme çıkardı. Yeni karara göre, elektriği yerli ve doğal kaynaklarla üretenler, yurtdışından pahalı kömür ve doğalgaz ithal edip elektriği çok pahalıya üretenlere ‘destekleme bedeli' ödeyecek.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; ithalat maliyetlerinin bugün olduğu gibi olağanüstü düzeyde arttığı dönemlerde uygulanacak yöntem, vatandaşın kullandığı pahalı elektriği ucuzlatmayacak, ancak daha fazla zamlanmasını kısmen de olsa önleyecek. Şirketleri rahatlatmak için kullanılan bu yöntemin, normal dönemlerde vatandaşın pahalı elektrik kullanmasını önlemek için niçin kullanılmadığı merak ediliyor.

Yeni düzenleme, cumartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li milletvekillerinin önergesiyle Elektrik Piyasası Kanunu'na eklendi. Düzenlemeye göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik üretiminde kullanılan kömür ve doğalgaz fiyatlarının aşırı yükselmesi ya da elektrik santralleri arasındaki kaynak maliyet farkının makul olmayan düzeylerde artması halinde, 6 aylık sürelerle destekleme bedeli belirleyebilecek. EPDK'nın belirleyeceği bedel, ithal girdi kullanmadığı için düşük maliyetle elektrik üreten rüzgar, güneş ve hidroelektrik santrallerinden tahsil edilip, ithal kömür ve ithal doğalgazla pahalı elektrik üreten santrallere ödenecek.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucuz-elektrik-uretene-ceza_189596.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!