Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ülke Tarımına İhanet Projesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, ertelenen “Tarımda Milli Birlik Projesi”yle devletin tarım politikasının yerli ve yabancı holdinglere devredileceğini savunarak, “Bu, ülke tarımına ihanet projesidir” dedi.

yapi.com.tr
Ülke Tarımına İhanet Projesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 25 Nisan Perşembe günü kamuoyuna duyurulacağı açıklanan ancak gelen tepkiler üzerine ertelenen “Tarımda Milli Birlik Projesi”ne eleştiriler sürüyor. Son yıllarda yanlış politikalarla üretim azalırken ithalata bağımlı politikaların benimsenmesi nedeniyle çıkış yolları aranan tarıma “milli birlik” formülü de çare olmayacak gibi görünüyor.

Kazançlar holdinge
Sözcü'den Nuray Tarhan'ın haberine göre projeyi değerlendiren Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, “Her ne kadar açıklanması ileri bir tarihe ertelense de AKP'nin tarıma bakışını gösteren bu proje ile devletin tarım politikası holdinglere devrediliyor. Bu, ülke tarımına ihanet projesidir” dedi.

“Projeyle ülkemizin tarımı holdinglere peşkeş çekilerek, devletin tarımsal üretim politikaları üzerindeki etkisi yok edilmek isteniyor. Oluşturulan piramit yapı ile kazançlar holding yapısı altındaki şirketlere aktarılacak” vurgusu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, şu görüşleri dile getirdi:

“Oluşturulan milli birlik kooperatifinin yeni yapısında bakanlık çalışanları aslında Semerat Holding'in ücretsiz çalışanları olacak. Bakanlık personel alımı yapmayarak, kooperatif üzerinden yandaş personel istihdam edecek. Tarım sektöründe yer alan odalar, birlikler, kooperatifler, özel şirketler bu yalın yapı sayesinde sektörden çıkmış olacak. Üreticinin tarlasında söz sahibi olamayacak ve tamamen Semerat Holding'in isteklerini yerine getiren işçisi olacak. Üreticiye ne verirlerse eli mahkum kabul etmek zorunda kalacak. Kabul etse de etmese de açıklanan programda ithalat devam edecek.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulke-tarimina-ihanet-projesi_172278.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!