Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Ülkeyi Sevmek Bu mudur?"

Önce ikinci yolsuzluk operasyonuyla, daha sonra da Sabah - ATV'nin satışı ve 3. havalimanı projesi ihalesine yönelik iddialarla ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla gündeme gelen Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Star Gazetesi'ne konuştu.

yapi.com.tr
"Ülkeyi Sevmek Bu mudur?"

Bugüne kadar suskun kalmalarının sebebini, "Avukatlarımızın telkini ile hukuk önünde konuşmadan, kamuoyu önünde konuşmamın doğru olmayacağını düşünmüştük. Geçen hafta  savcılıkta ifademi verdim" sözleriyle açıklayan Mehmet Cengiz; ancak gelişmelerin 'bir karalama, itibarsızlaşma kampanyası'na dönüşmesiyle Türk halkına bir açıklama yapmanın ertelenemez hale geldiğini belirtti. 36 yıllık iş hayatı boyunca ihtilal donemi dahil bütün hükûmetlerle çalıştığına dikkat çeken Cengiz, "Her hükümet değişikliğinde devlet tarafından detaylı incelendik ve hesap verdik. 36 yıl boyunca yaptığım işlerden bir ceza ödemedim. Bu işler birilerini rahatsız ediyorsa ve aleyhime yönlenmesine sebep oluyorsa, söyleyeceğim tek söz, ülkeyi sevmek bu mudur?" diye konuştu.

Malvarlığına tedbir konduğunda büyük bir şaşkınlık yaşadığını kaydeden Cengiz, ancak bunun sadece kendini ve çalışanlarını değil, uluslararası alanda Türk ekonomisini de itibarsızlaştırmak anlamına geleceğini savundu.

Star Gazetesi'ndeki röportajında, 'küfür meselesi' ve ATV - Sabah'ın satışına yönelik idddialarla ilgili açıklamalarda da bulunan Cengiz, şunları söyledi:

"O cümlelere baktığımızda, elbette çok da hoşuma giden şeyler değil. Bunu hazırlayan ön yargılı kişilerin bile fezlekede ‘rakip firmaları kastetmektedir’ dedikleri bir konuşmayı diğerine ekleyerek, millete yönelik bir hakaret olarak sunmaları şahsımı kamuoyu önünde itibarsızlaştırma, hedef gösterme faaliyetinin bir parçasıdır.

Grubumuz büyük işler yaptığı için özellikle de enerji işlerinde hem üretim hem dağıtım işlerinde varız. Grubumuzun geniş kitlelere ulaşabilme özelliği ve iş geliştirme departmanımızın önerisiyle, medya işine girmeyi -maalesef- düşünmüş bulunduk. Önce Akşam grubuyla ilgilendik. Çukurova grubu ile ön anlaşmaları yaptık. TMSF’ye de 5,2 milyon TL ön ödeme yaptık. Danışmanlarımız ve avukatlarımız, 4 aylık bir incelemeden sonra bunun uygun olmadığını ifade etti. Bu işin matematiği de kafama yatmadığı için vazgeçtim. Daha sonra, yine iş geliştirme birimimizin teklifi ile başka bir medya grubu ile de ilgilendik. Tapelerde yayınlanan ifadeler bununla ilgilendiğimiz döneme aittir. Ancak, Zirve Holding bu medya grubu ile anlaşınca vazgeçtik. Kısaca söz konusu medya yapısına ilişkin, başlangıç ilgimiz haricinde bir rolümünüz olmamıştır".

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulkeyi-sevmek-bu-mudur_117107.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!