Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulucanlar Cezaevi Kültür Merkezi Oluyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Barosu Başkanı Ahsen Coşar, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün ve Danışmanı İbrahim Sarıtaş ile kültür-sanat merkezi haline dönüştürme çalışmaları süren Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi'nde incelemede bulundu.

NTV
1 Ulucanlar Cezaevi Kültür Merkezi Oluyor

br />
''Ankara'nın yüzünü çok değiştirecek''

Kültür merkezinde, 30 bin metrekareden fazla açık alan, 10 bin metreden fazla kapalı alan olacağını belirten Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Müze, sergi salonu, çeşitli kültürel etkinlikler için kullanılabilecek alanlar çıkacak. Bu Ankara'nın yüzünü çok değiştirecek projelerden birisi. Ulucanlar yöresini, Altındağ bölgesini çok büyük ölçüde etkileyecek bir proje.''

Yapının özgün halinin mümkün olduğunca korunmaya çalışılacağını dile getiren Günay, ''Burası gezilirken yıllarca bir cezaevi olarak kullanıldığı unutulmasın diye o düzen de mümkün olduğunca korunacak'' dedi.

Ayrıca, Cer Atölyeleri'nin kültür-sanat mekanına dönüştüğünü, konservatuvarın da bu alanda kullanılması için düzenleme yapmayı düşündüklerini ifade eden Günay, ''Onu da yapabilirsek, Ankara sessizce, belki yeni binalar yaparak değil de eski binaların fonksiyonlarını iyileştirerek on binlerce metre yeni kültür-sanat alanına kavuşmuş olacak. Bu bir başkent için hem bir ihtiyaç hem de hızla yaşanan bir kültürel değişim demektir'' diye konuştu.

İki milyon liraya malolacak

Ankara Barosu'nun da çalışmalara katkı sağladığını dile getiren Günay, cezaevindeki tüm düzenlemelerin şu ana kadar 1 milyon 300 TL civarında ''makul'' maliyetle yapıldığını bildirdi.
Tiryaki ise ikinci etap ihalesine de 2 milyon TL civarında rakamla çıkacaklarını duyurarak, aslında ''çok az para harcadıklarını, belediyenin imkanlarını kullandıklarını'' kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın incelemelerde bulunduğu Ulucanlar Cezaevi’nde, müzelerin yanısıra sanat galerileri ve film platoları da oluşturulacak.
Yaklaşık 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak kültür ve sanat merkezi, toplam 30 binmetrekarelik bir alanda hizmet verecek.
Projenin ilk etabı bu yıl sonuna kadar tamamlanacak.
Eski Başbakan Bülent Ecevit, yazar Yaşar Kemal ve Kemal Tahir, yönetmen Yılmaz Güney gibi tanınmış birçok kişi hapis yatmıştı.
Avlusunda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edildiği cezaevinde "Uçurtmayı Vurmasınlar" ve "Duvar" gibi filmler de çekilmişti.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ulucanlar-cezaevi-kultur-merkezi-oluyor_71270.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • bence cok saçma ceza evinin kültür merkezi olması düşünülmesi bile mantıksız YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!