Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Açıklandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde yer alan Deprem Danışma Kurulu üyeleri ve 72 akademisyen, uzman, sivil toplum temsilcisi tarafından hazırlanan 'Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2023', Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından açıklandı. Eylem planı, 3 ana eksen, 7 hedef, 29 strateji ve 87 eylemden oluşuyor.

yapi.com.tr
Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Açıklandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde yer alan Deprem Danışma Kurulu üyeleri ve 72 akademisyen, uzman, sivil toplum temsilcisi tarafından  hazırlanan 'Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2023' , Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından açıklandı. Başkanlık merkez binada gerçekleştirilen toplantıda Atalay, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı’nın 3 ana eksen, 7 hedef, 29 strateji ve 87 eylemden oluştuğunu belirtti. Yapılacak ilk işin depremlerin oluş mekanizmaları hakkında elde edilen tüm bilimsel bilgilerin bir araya getirilmesi, tüm değerlendirmelerin analiz edilmesi olduğunu kaydeden Atalay, deprem bilgi alt yapısını geliştirmek için 'Deprem Bilgi Bankası'nın kurulacağını söyledi.

Planda  2012-2013 kısa, 2012-2017 orta ve 2012-2023 uzun vadeli hedefler olarak belirlendi. Planın bir bütün olarak deprem öncesi, sırası ve sonrasındaki çalışmaları kapsadığını dile getiren Atalay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın deprem başta olmak üzere tüm afetlerle ve acil durumlarla ilgili politikalar üretmek, planlar yapmak ve stratejiler geliştirmekle görevli olduğunu da sözlerine ekledi.

'Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2023' için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulusal-deprem-stratejisi-ve-eylem-plani-aciklandi_88786.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!