Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Uluslararası Yarışma Fikrine Çok Katılmıyorum"

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından kente yapılması planlanan Türk Dünyası Meydanı proje sunumu gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şehirle ilgili bir konunun tartışılıyor olmasından memnun olduğunu; ama uluslararası yarışma fikrine çok katılmadığını söyledi.

yapi.com.tr / AA
"Uluslararası Yarışma Fikrine Çok Katılmıyorum"

Foto: Ergün Haktanıyan (AA)

Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi'nde yapılan toplantıda katılımcıların sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Ben öteden beri mimarların birbirleri ile tartışmalarına, cedelleşmelerine bayılıyorum. Şimdi hepimiz biliyoruz neyi yapacağımız kadar nasıl yapacağımız da önemli. Ben bu konunun Eskişehir'de bu şekilde tartışılıyor olmasının, hepimiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.


"Yani şehir ile ilgili bir konu geliyor, hepimizi ilgilendiren bir konu ve bu konu herkese soruluyor. Anketlerle soruluyor, çalıştaylarla soruluyor, bu tür çalışmalarla da devam edecek. İyi bir yoldayız bunu tartışa tartışa, bunu belediyelerde tartışacak, üniversitelerimizde tartışacak, mimarlar odası da tartışacak, diğer sivil toplum kuruluşları da tartışacak" şeklinde konuşan Avcı; ancak uluslararası yarışma fikrine çok katılmadığını sözlerine ekledi ve bunun nedenini de şöyle açıkladı:

"Şu kısacık sunumdan bile bir şehrin kültürel arka planının veya kültürel kodlarının bu düzenlemede ne kadar tayin edici bir rol olduğunu hissediyorum. Burayı Türkler yapmalı. Bu kodları okuyabilecek. Bu öyle bir yarışma sezonunda 3-5 aylık, 1 senelik bir çalışmada okunabilecek kodlar değil".

"Sürecimiz devam ediyor, önerilere açığız"

Aynı zamanda Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı da olan Vali Güngör Azim Tuna ise yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, şunları bildirdi:

"Böyle büyük bir alanın ileride bakımı, koruyup kollanması, gözetilmesi her halükarda yine işin içerisinde bir yerel yönetimin bulunmasını gerektiriyor. Onlara emanet edeceğiz neticede. Biz sadece yapıp teslim edeceğiz. Bu meydan yapıldığı zamanda da ajans kalmayacak ama önceden bir takım kurallara, anlaşmalara bağlanmış olarak biz anlaşmamızı yapacağız. Sunumumuzu size ilettik, sürecimiz devam ediyor, hala görüş, önerilere, eleştirilere açık olduğumuzu ifade ediyoruz. Amacımız ne kadar insan beğenisine açık bir proje çıkarsa böylece güzel olur. Henüz zamanımız var; yeni stadyum yapımı devam ediyor Biz mevcut stadyum alanını TOKİ ile protokol yaptık, önümüzdeki günlerde de işlemlerini tamamlayacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/uluslararasi-yarisma-fikrine-cok-katilmiyorum_118756.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!