Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ümraniye Belediyesi, 24 Arsasını Satacak

Ümraniye Belediyesi, 24 arsasını satma kararı aldı. CHP’li Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik, İstanbul’u bekleyen deprem tehlikesine dikkat çekerek, “Arsaların kentsel dönüşüm için değerlendirilmesi gerekiyordu.” dedi.

yapi.com.tr
Ümraniye Belediyesi, 24 Arsasını Satacak

İstanbul Ümraniye Belediyesi, megakenti bekleyen deprem tehlikesine rağmen gelir elde etmek için birçok arsasını satışa çıkarırken, Diyanet'in yarım kalan cami inşaatını da tamamlayacak.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Ümraniye Belediye Meclisi’nin mart ayı oturumunda, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi görüşüldü. İlçenin farklı noktalarında toplam 24 arsanın satışı için meclisten yetki istendi. İmar planlarında arsaların 17’sinin konut alanı ve 7’sinin ise ticaret merkezi olarak işlendiği belirtildi. Belediyeye gelir sağlaması için arsaların satılması teklifi, CHP’li meclis üyelerinin ret oyu kullanmasına rağmen AKP’li, İYİ Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Arsaların gelecek günlerde ihaleyle satılacağı açıklandı.

Deprem hatırlatması
Ümraniye Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerinden Av. Filiz Öztürk Çelik ise arazi satışına neden karşı çıktıklarını şöyle anlattı: “Deprem kuşağında yer alan ilimizde kentsel dönüşüm çalışması yapılması gereken bölgeler ve acilen tasfiyesi gereken çok sayıda riskli yapı bulunuyor. Satışı talep edilen taşınmazların kentsel dönüşüm çalışmalarında ve riskli yapıların tasfiyesi işlemlerinde değerlendirilmesi gerekiyor.”

İnşaat tamamlanacak
Belediye Meclisi toplantısında, milyarlarca liralık bütçesi olan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Ümraniye Müftülüğü’nün Elmalıkent Mahallesi’nde yarım kalan cami inşaatının tamamlanması için hazırlanan teklif de görüşüldü. Bu teklif de CHP’li meclis üyelerinin ret oyu kullanmasına AKP’li, İYİ Parti’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/umraniye-belediyesi-24-arsasini-satacak_189755.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!