Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye, Kendi Arazisine12 Kat Yapı İzni Verdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait araziye 12 kat bina yapılmasına onay verdi. Belediyenin aynı bölgede bulunan vatandaşa ise dört kata kadar izin verdiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Belediye, Kendi Arazisine12 Kat Yapı İzni Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatay mimari yapılması yolunda önerilerine rağmen AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum ilçesinde düşük kat nedeniyle satamadığı arazisine 12 kata kadar bina yapılmasına izin verdi.

Konu belediye meclisinde tartışmalara neden oldu. Yapılan imar değişikliği ile Balaç mahallesinde vatandaşın yapılaşma izni dört kat olarak kalırken, tapusu belediyede olan 20 bin metrekarelik alanda 12 kata çıkarıldı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Atakum ilçesi Balaç mahallesinde yapılaşma izninin dört kat olduğunu belirten CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, imar değişikliğinin bölgede haksız bir rekabete yol açacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, “Bu rapor ile vatandaşa 4 kat, belediyeye 12 kat yapılaşma izni veriliyor. Bu haksız rekabettir. Cumhurbaşkanı Erdoğan yatay mimari demişti, siz inatla dikey mimari yapıyorsunuz.” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz ise yüksek yapılaşmayı kabul etmediklerini belirterek, ret oyu vereceklerini söyledi. Tartışmaların ardından imar değişikliği AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-kendi-arazisine12-kat-yapi-izni-verdi_190264.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!