Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

UNESCO Uyarısı 'Surlara'

UNESCO heyetinin nisan 2006'da yaptığı incelemelerin ardından hazırlanan raporda birçok uyarı yer alıyor. En önemlisi ise surlardaki yanlış restorasyon uygulamaları. Raporun ardından, Anemas zindanlarındaki çalışmalar durduruldu.

CNN Türk
UNESCO Uyarısı 'Surlara'

b>UNESCO heyetinin nisan 2006'da yaptığı incelemelerin ardından hazırlanan raporda birçok uyarı yer alıyor. En önemlisi ise surlardaki yanlış restorasyon uygulamaları. Raporun ardından, Anemas zindanlarındaki çalışmalar durduruldu.

Dünya Anıtlar ve SİT'ler Konseyi Türkiye Başkanı Prof. Dr. Nur Akın, "1980'li yıllardan beri yapılan restorasyon faaliyetleri var. Çoğumuzun gördüğü gibi, maket türü. Ne kadar iyi tamamlandı. Çok yanlışlar... Geriye dönüşü olmayacak" dedi.

UNESCO'nun Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapacağı toplantıya katılacak olan Akın, Süleymaniye ve Zeyrek'te de durumun surlardan çok farklı olmadığını belirtti. Prof. Akın, İstanbul'un Dünya Mirası Listesi'nden çıkartılmayacağı görüşünü de savundu. UNESCO Dünya Mirasını Koruma Komitesi, İstanbul'un 'Dünya Kültür Mirası' listesinden çıkarılıp 'Tehlikedeki Dünya Kültür Mirası' listesine alınıp alınmayacağına karar verecek.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'da düzenlenecek toplantı, 8-16 temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Türkiye, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden uzmanlardan oluşan bir heyetle toplantılara katılacak.

BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) kaynaklarına göre İstanbul'u nisan ayında ziyaret eden heyetin, Dünya Mirasını Koruma Komitesi'ne olumlu rapor vermesi bekleniyor. İstanbul'un tarihsel alanları, kültürel varlık olarak 1985 yılında Dünya Kültür Mirası listesine kaydedilmişti. Komitenin, kentsel gelişim ve SİT alanlarının korunmasına yönelik endişelerinin ardından İstanbul'un bu listeden çıkartılması gündeme gelmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/unesco-uyarisi-surlara_46918.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!