Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Unkapanı Köprüsü Korkutuyor

Her gün binlerce kişinin kullandığı Unkapanı Köprüsü'nün alt geçidi dökülen betonları, kolonlarından çıkan korozyona uğramış demirleriyle altından geçen yaya ve araç sürücüleri endişelendiriyor.

yapi.com.tr
Unkapanı Köprüsü Korkutuyor

Unkapanı Köprüsü'nü her gün binlerce kişi kullanıyor ancak alt geçit adeta çürümeye terk edilmiş durumda. Alt geçitte betonların büyük ölçüde döküldüğü, demirlerin sarktığı görülüyor. Ayrıca sarkan demirler de çürümüş vaziyette. Zaman zaman yüksek yük taşıyan kamyonlar köprüye çarparken, alt geçidi kullanan vatandaşlar bir an önce çalışma başlatılmasını istiyor.

DHA'da yer alan habere göre; her gün alt geçidi kullanarak Eminönü'ne giden esnaf Yaşar Şahin, köprünün şu anki halinden endişe duyduğunu belirterek, "Yıkıldı yıkılacak gibi. Can güvenliği yok. Çekinerek geçiyoruz mecburen." şeklinde konuştu.

 

 

Çevre sakinlerinden Mehmet Nuri Erdil de "Buranın yapılması zor bir şey değil. Belediye mi yapacak karayolları mı yapacak artık lütfen yapsınlar. O kadar karantina süreci geçti. O arada yapabilirlerdi."  dedi.

İBB açıklama yapmıştı
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Unkapanı köprüsüyle ilgili 10 Ekim 2019'da açıklama yapılmıştı. Açıklamada, "Yapılan incelemede, köprünün altındaki kirişlerde araç çarpması sonucu kopma ve parçalanmalar olduğu; betonun içindeki demirlerin açığa çıktığı, bir kısmının kırıldığı; beton ve demirlerde küflenme meydana geldiği,  su kaynaklı hasar oluştuğu tespit edilmiştir."  bilgisi verilmişti. Açıklamada köprünün  "Unkapanı Kavşağı Uygulama Projesi" kapsamında yenileceği kaydedilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/unkapani-koprusu-korkutuyor_180262.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!