Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ürdün'ün Başkentine Suyu Gama Taşıyacak

Ürdün'ün güneyindeki Disi'den başkent Amman'a su taşımak üzere açılan ihaleyi Gama kazandı. Gama, 1 milyar dolarlık yatırımla kuracağı boru hattını 25 yıl işletecek.

Milliyet Gazetesi
Ürdün'ün Başkentine Suyu Gama Taşıyacak

ama Holding'in iştiraklerinden Gama Enerji, Ürdün'de yatırım tutarı 1 milyar dolar olan bir ihale kazandı. Gama, ülkenin güneyindeki Disi bölgesinden başkent Amman'a su taşımak üzere bir boru hattı kuracak ve bu hattı 25 yıl süreyle işletecek. Konuyla ilgili olarak Gama'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

1 milyar dolarlık proje
"Ürdün hükümeti başkent Amman'ın su ihtiyacını karşılamak amacıyla yap - işlet - devret esaslı olan proje için 2006 yılı ortalarında ihaleye çıkmıştı. 25 Eylül günü Ürdün Başbakan'ı Marouf Bakhit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gama'nın Kuveytli ve İspanyol-İtalyan ortak yönetimli iki şirketle rekabet ederek ihaleyi kazandığını belirtti."

Açıklamada projenin detayları da şöyle anlatıldı:
"Proje, Ürdün'ün güneyindeki Disi bölgesinde bulunan yeraltı su havzasından 25 yıl süreyle çıkarılacak olan yılda 100 milyon metreküp suyun, 320 kilometre çelik boru hattıyla Amman'a taşınmasını ve Amman'da inşa edilecek depolarda teslim edilmesini kapsıyor. Projenin yatırım tutarı 1 milyar dolar olup 25 yıllık işletme süresi sonunda Ürdün Su ve Sulama Bakanlığı'na devredilecek."

Su ve enerji alanında üretim, dağıtım ve ticaret yapmak, enerji taahhütlerine girmek için kurulan Gama Enerji'nin, Gama'nın enerji yatırımlarını bünyesinde toplama görevi üstlendiği de belirtildi. Projenin finansmanı Gama, Ürdün hükümeti ve uluslararası finans kurumları tarafından paylaşılacak.

Ürdün'de üç proje tamamladı
Açıklamada, Gama grubunun Ürdün'de daha önce üstlendiği ve tamamladığı projeler şöyle sıralandı:
1982-1983 yılları arasında Amman'da Ain Ghazal pis su arıtma tesisi inşaatı.
1983 - 1986 yılları arasında Khirbet Al Samra'da atık su stabilizasyon havuzları.
2004 - 2006 yılları arasında Zarka'da 300 megavat Samra kombine çevrim santralının mühendislik, satın alma ve taahhüt (EPC) işleri.

http://www.yapi.com.tr/haberler/urdunun-baskentine-suyu-gama-tasiyacak_56577.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!