Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üsküdarlıları Düşündüren Proje

Binaların ilk yıkılmaya başlamasıyla, Mimar Sinan’ın eseri olan hamamın görünür olacağını düşünen Üsküdarlılar, yeni projeyle birlikte bu ihtimalin ortadan kalkacağını düşünüyorlar.

yapi.com.tr
Üsküdarlıları Düşündüren Proje

Tarihi Yarımada'nın karşısında bulunan Üsküdar'da yeni meydan inşası için düğmeye basıldı. Oda TV’nin haberine göre; Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde bulunan, eski belediye binası ve yapıların yıkılmasıyla gerçekleşecek yeni meydanın ismi "Mimar Sinan Meydanı" olarak belirlendi. Toplamda 8 bin 250 metrekare taban alanı bulunan yapıların yıkılmasıyla çalışmalar hız kazandı.

Anıtlar Kurulu'ndan Onay Alındı
Üsküdar Meydanı'nın yakınında bulanan yeni meydan, 27 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Bu alanın içinde bin 400 metrekarelik bölümde, dükkanları yıkılan esnaf için 3 katlı ve 136 adet dükkandan oluşan bir çarşı inşa edilecek. Ayrıca Üsküdar Mimar Sinan Meydanı, Hakimiyeti Milliye Çarşısı ve Zeminaltı Otopark Projesi için Anıtlar kurulundan da onay alındı.


Siluet Tartışması
Projenin tanıtımında 750 araç kapasiteli 5 katlı çelik otopark da görüntü kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle yıkıldığı, Çelik otoparkın yerine, 874 araçlık yeni zemin altı otoparkı yapılacağı, böylece Mimar Sinan tarafından 1574-1583 yılları arasında hamam olarak inşa edilen, ancak günümüzde çarşı olarak hizmet veren "Mimar Sinan Çarşısı" ve 16. yüzyılın başlarında yaptırılan "Kara Davud Paşa Camii" gibi tarihi yapıların siluetinin bozulması da engelleneceği ileri sürüldü.

"AVM Değil 3 Katlı Çarşı Yapılacak
İBB'nin Projeler Daire Başkanlığı'na bağlı Alt Yapı Projeler Müdürü Fatih Duman, meydan düzenlemesi içinde bir alışveriş merkezi yapılmayacağını söyledi. Alanın bir bölümünde çarşı yapılacağını kaydeden Duman, "Bu meydanımız yeşil alan, dinlenme alanları, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanları içeren 27 bin metrekarelik bir kent meydanı olacak. Korkmazlar Çarşısı olarak bilinen 151 adet bağımsız bölümün bulunduğu dükkanlar ve çarşı bölümü yıkıldı. Onun yerine meydanımızın hemen arka köşesine sığacak şekilde bir çarşı yapılacak. Bu çarşımız 1/1000'lik ve 1/5000'lik imar planlarımız ilçe ve büyükşehir belediyesinden geçti. Kurul onaylarımızı da aldık. İfade edildiği gibi bu bir AVM değil. Bin 400 metrekare oturum alanlı 3 katlı bir çarşı" dedi.



“Alışveriş Merkezi Olmayacak Dediler Ama... "
Binaların ilk yıkılmaya başlamasıyla, Mimar Sinan’ın eseri olan hamamın görünür olacağını düşünen Üsküdarlılar, yeni projeyle birlikte bu ihtimalin ortadan kalkacağını düşünüyorlar. Projenin tanımında, yeni inşa edilen binanın alışveriş merkezi olmayacağı vurgulandı ancak, çarşının yakınında bulunan bir alışveriş merkezinde 137 dükkan bulunuyor. Yapılacak olan çarşıyla ilgili verilen bilgide ise 136 adet dükkandan olaşan bir yapı yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uskudarlilari-dusunduren-proje_165561.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!