Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üstgeçitlerdeki Asansörlerin Birçoğu Çalışmıyor

Anakent Belediyesi’nin 2007 yılında kent genelinde yaklaşık 50 üstgeçite yaşlı ve engelli yurttaşların kullanımı için kurduğu asansör sistemleri bakımsızlık nedeniyle işlemez duruma geldi. Başkentin değişik yerlerinde bulunan 20 asansörden yalnızca 3’ü çalışırken, 17 asansör ise bozuk. Bazı asansörlerin içinde ateş yakıldığı bazı asansörlerin

Cumhuriyet Ankara
Üstgeçitlerdeki Asansörlerin Birçoğu Çalışmıyor

Anakent Belediyesi’nin 2007 yılında kent genelinde yaklaşık 50 üstgeçite yaşlı ve engelli yurttaşların kullanımı için kurduğu asansör sistemleri bakımsızlık nedeniyle işlemez duruma geldi. Başkentin değişik yerlerinde bulunan 20 asansörden yalnızca 3’ü çalışırken, 17 asansör ise bozuk. Bazı asansörlerin içinde ateş yakıldığı bazı asansörlerin kapılarının çalındığı gözleniyor.

Anakent Belediyesi’nin 2006 ile 2007 yıllarında yaya üstgeçitlerini daha kullanışlı hale getirmek, engelli ve yaşlı yurttaşlara kolaylık sağlamak amacıyla yaptığı asansörler 3 yıl gibi kısa bir sürede kullanılamaz hale geldi. Özellikle trafiğin hızlı olduğu anayollar ile konut ve işyerleri yoğunluğunun olduğu bölgelerde engelli ve yaşlı yurttaşların kullanması gereken asansörlerin çoğu da çalışmıyor. Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi ile Hacettepe Tıp Fakültesi’nin bulunduğu bölgedeki üst geçitlerde de asansörlerin çalışmaması hasta, yaşlı ve engelli yurttaşlara büyük sıkıntı yaratıyor.

Cumhuriyet Ankara, kentin değişik noktalarında yer alan ve yoğun olarak kullanılan 20 alt-üstgeçitteki asansörlerin çalışıp çalışmadığını yerinde kontrol etti. Asansörlerin büyük bir bölümünün bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz duruma geldiği gözlenirken, 20 asansörden sadece 3’ü çalışıyor. Kontrol ettiğimiz asansörlerin bazılarının durumları şöyle:

* Konya Yolu Dikmen Kavşağı’nın yakınında yer alan asansör, bölgede yoğun konutların ve kullanılan bir üstgeçit olmasına karşın çalışmıyor. Asansörün alttaki bölümünün kapılarının açılarak içinde ateş yakıldığı asansörün içindeki isten ve kokudan anlaşılırken, asansörün içi aynı zamanda çöplerle dolu. Asansörün üst bölümü ise metal bir levha ile kapalı tutuluyor. Asansörde elektronik kontrol bölümü bulunmuyor. Asansörü tutan demir plakaların da paslandığı gözleniyor.

* Konya Yolu üzerindeki 2. asansörlü üstgeçitin her iki tarafındaki asansörlerin alt ve üstleri metal bir levhayla kapatılmış durumda. Asansörün üzerinde yazıları zorlukla okunan “Dikkat asansör onarımda olup sevis dışıdır” yazılı Anakent Belediyesi’nin uyarısı bulunuyor. Üstgeçiti kullanan yurttaşlar asansörün yıllardır çalışmadığını belirtiyor.

* Konya Yolu üzerindeki 3. asansör de çalışmıyor. Asansörün alt bölümündeki kapının kırıldığı ve asansör kabininin pislik içinde olduğu gözleniyor. Asansörün servis dışı olduğuna ilişkin hiçbir uyarı bulunmuyor.

* Konya Yolu üzerinde bulunan 4. ve AŞTİ’ye yakın olan üstgeçitteki asansör de çalışmıyor. AŞTİ’ye yakın olması nedeniyle yayaların yoğun olarak kullandığı üstgeçitte yer alan asansörün elekronik kontrol bölümünde “Servis dışıdır” uyarısı bulunuyor.

Engelliler ne yapsın?

* Talatpaşa Bulvarı üzerinde yer alan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin önündeki asansör de çalışmıyor. Bölgedeki sağlık kurumlarının yoğunluğu nedeniyle özellikle hastalar ve yaşlı yurttaşların kullandığı üstgeçitteki asansörün çalışmaması yurttaşı mağdur ediyor. Engelli ve yaşlı yurttaşlar zor durumda kalıyor.

* Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi önünde yer alan altgeçitteki asansör sistemi de üstgeçitlerde olduğu gibi kullanılamaz durumda. Yaşlı ve engelli yurttaşlar asansörlerin bozuk olması nedeniyle işlevsiz olan olan alt geçiti kullanmak yerine hızlı akan trafikte karşıdan karşıya geçmeyi tercih ediyor.



Aydınlatmaların çoğu bozuk, yurttaşlar karanlıkta kalıyor

* Konya Yolu üzerindeki 5. asansör ise çalışır durumda bulunuyor. Asansörün çalışmasına karşın kabinin çok kirli olduğu gözleniyor. Asansörün bazı bölümlerinin paslanması da dikkat çekerken, aydınlatma sisteminin bozuk olması asansöre binen yurttaşların karanlıkta kalmasına neden oluyor.

* Konya Yolu üzerinde yer alan 6. ve Ankara Emniyeti’nin önünde bulunan üstgeçitteki asansör de çalışmıyor. Asansörün elektrik sistemine güç gelmesine karşın asansörün kapıları açılmıyor. Bölgede yoğun olan trafiğe karşın yurttaşlar üstgeçitlerin dik merdivenlerini kullanmak zorunda kalıyor.

* İskitler bölgesinde yer alan asansör de diğer asansörler gibi bozuk durumda. Uzun süredir çalışmadığı anlaşılan asansörün birinci kat girişinin önüne bazı kişilerin araçlarını park ettikleri gözleniyor. Yurttaşlar asansörün uzun süredir çalışmadığını belirterek tepki gösteriyor.

* Samsun Yolu üzerinde bulunan Görme Engelliler Okulu’nun önünde yer alan üstgeçitteki asansör de kullanılmaz durumda. Asansörün birinci kat girişinde yer alan kapı kırık. Asansör kabini arada asılı halde. Bu da asansör boşluğunu tehlikeli hale getiriyor. Bazı elektrik kabloları açıkta bulunuyor. Ayrıca asansör boşluğu su ve çöplerle dolu.

* Samsun Yolu üzerindeki Siteler Kavşağı’nın bulunduğu bölgede yer alan üstgeçitteki asansör de çalışmıyor.

* İrfan Baştuğ Caddesi’nde Altınpark’ın önünde yer alan üstgeçitteki asansör bozuk ve kullanılamaz durumda. Asansörün 1. katının kapısı açık ve kapanmıyor.

* Etlik SSK Hastanesi’nin yakınında yer alan üstgeçitteki asansör de çalışmıyor.

* Yenimahalle 1. durak önü olarak belirtilen bölgedeki üstgeçittiki asansör çalışır durumda ancak, aydınlatma yetersizliği nedeniyle yurttaşlar asansörü kullanırken karanlıkta kalıyorlar. Asansör kabini ise pislik içinde.

* İstanbul Yolu üzerinde Yenimahalle Kavşağı’nın bulunduğu bölgede yer alan üstgeçitteki asansör de bozuk. Asansörün elektronik kontrol bölümü çalışmıyor ve kapıları açılmıyor.

* İstanbul Yolu üzerinde yer alan Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü önündeki üstgeçitte yer alan asansör de kullanılmaz durumda. Ayrıca söz konusu üstgeçitte merdivenlerin korkulukları da bulunmuyor.

* İstanbul Yolu Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı’nın bulunduğu bölgede yer alan üstgeçitteki asansör çalışmamasının yanı sıra çöplerin atıldığı bir yere dönüşmüş durumda.

* İstanbul Yolu Honda Plaza önünde yer alan üstgeçitteki asansör de bozuk. Asansörün 1. kattaki kapılarının çamur içinde kaldığı gözleniyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ustgecitlerdeki-asansorlerin-bircogu-calismiyor_76187.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!