Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Uzun Zamandır Bekleniyordu, Yarın Açılıyor!

Ankaralılar, uzun süredir heyecanla beklediği yeni metro hattına yarın kavuşacak.Yolcular, Sincan'dan Batıkent'e 23 dakikada, Sincan'dan Kızılay'a 44 dakikada ulaşabilecek.

yapi.com.tr/AA
Uzun Zamandır Bekleniyordu, Yarın Açılıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un birlikte açılışını yapacağı Sincan-Batıkent Metrosu yarından itibaren yolcu taşımaya başlayacak.

Uzunluğu 15,5 kilometre olan ve yer teslimi 28 Şubat 2012'de yapılan hattın, inşaat, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinin kuruluşu da dahil olmak üzere 2014 sonunda tamamlanması öngörülüyordu.

Ancak Bakanlığın çalışmaları hızlandırmasıyla vatandaşlar, şubat ayında yeni hat devreye alınacak.

Test seferlerine yaz aylarında başlanan ve 11 istasyondan oluşan hat, Kızılay-Batıkent metro hattına entegre olacak.

Başbakan Erdoğan'ın, ilk test sürüşünü de yaptığı hat, Batı Merkezi, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2, Eryaman 5, Devlet Mahallesi, Harikalar Diyarı, Fatih, GOP, OSB-Törekent istasyonları ile hizmet verecek. Yolcular, Sincan'dan Batıkent'e 23 dakikada, Sincan'dan Kızılay'a 44 dakikada ulaşabilecek.

Batıkent-Sincan hattı

Yarın açılışı yapılacak Batıkent-Sincan metro hattının yapım çalışmalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Şubat 2001 tarihinde başlandı.

Batıkent -Törekent arasında 15 bin 630 metre hat ve 11 istasyon olarak projelendirilen ve maddi imkansızlıklar nedeniyle yarım kalan söz konusu hattın yapım işi, 25 Nisan 2011'de imzalanan protokolle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredildi.

Bakanlığın, 2011 yılının Haziran ayında çıktığı ihale sonucunda hattın yapım işini Comsa ve Açılım İnşaat Ortak Girişimi üstlendi.

Söz konusu ortak girişim grubu ile 9 Şubat 2012 tarihinde sözleşme imzalanarak hattın yarım kalan bölümünün yapımına başlandı. İnşaat kısmı tamamlama işi ihale bedeli 110 milyon 612 bin 560 lira, inşaat kısmının tamamlanma tarihi 27 Şubat 2014 olan hattın, elektromekanik ve sinyalizasyon dahil bitiş tarihi 2014 sonu olarak öngörülüyordu. Ankaralılar, yarın yapılacak açılışla, uzun süredir bekledikleri metroya yaklaşık

Yapımı devam eden Kızılay-Çayyolu hattının açılışının ise yerel seçimlerden önce yapılması planlanıyor. Batıkent-Sincan, Kızılay-Çayyolu ve Keçiören-Tandoğan hatlarında 324 aracın tamamının devreye girmesiyle sefer aralıklarını 2 dakikaya düşürecek olan Ankara Metrolarının günlük yolcu taşıma kapasitesi 1 milyon 200 bine çıkacak. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/uzun-zamandir-bekleniyordu-yarin-aciliyor_116915.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!