Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uzundere ve Buca Konutları Ruhsatsız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem Uzundere’de TOKİ’den devralacakları hem de Buca’da kendi yaptıkları toplu konutların yangın ve asansör yönetmeliklerindeki değişikler nedeniyle oturma ruhsatı alamadığını açıkladı. İhmal olmadığını belirten Kocaoğlu, konutların inşaatın başladığı dönem yürürlükte olan yönetmeliklere uygun

Hürriyet Gazetesi
Uzundere ve Buca Konutları Ruhsatsız

zmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem Uzundere’de TOKİ’den devralacakları hem de Buca’da kendi yaptıkları toplu konutların yangın ve asansör yönetmeliklerindeki değişikler nedeniyle oturma ruhsatı alamadığını açıkladı.

İhmal olmadığını belirten Kocaoğlu, konutların inşaatın başladığı dönem yürürlükte olan yönetmeliklere uygun olduğunu, en kısa sürede eksikliklerin tamamlanarak ruhsat alınacağını söyledi.

Yönetmeliğe takıldı

Kocaoğlu, Buca’da kamulaştırma yaptıkları bölgelerdeki hak sahiplerine vermek üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaa edilen 578 konutun tamamlandığını, ancak Yangın Yönetmeliği’ne takıldığını belirtti. Yangın merdivenleriyle ilgili eksikliklerin tamamlancağını belirten Kocaoğlu, TOKİ’nin Uzundere’de yaptığı 3 bin 50 konutun da aynı şekilde yönetmelik değişikliğiyle ilgili olarak uygun olmayan asansör imalatına takıldığını söyledi.

İhmal ya da kusur yok

Yeni yönetmeliklere göre değişikliklerin yapılmasının beklendiğini belirten Kocaoğlu, "TOKİ ruhsatı aldıktan sonra konutaları bize devredecek. Büyükşehir Belediyesi olarak Kadifekale Heyelan Bölgesi’ndeki kent dönüşümü projesi kapsamında hak sahibi olan ve kuralarını çekenlere konutlarını dağıtacağız" dedi. Kocaoğlu, ne TOKİ’nin ne de Büyükşehir Belediyesi’nin bu durumdan dolayı harhangi bir ihmal ya da kusuru olmadığını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uzundere-ve-buca-konutlari-ruhsatsiz_72571.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!