Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vadi İzmit Projesi Açılışı Yaptı

İzmit Belediyesi’nin 433 konutluk Vadi İzmit projesinin satış ofisi düzenlenen törenle açıldı.

yapi.com.tr
Vadi İzmit Projesi Açılışı Yaptı

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 139/2 adresinde yer alan Vadi İzmit projesinin satış ofisi açıldı. Ofisin  açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok, sivil toplum örgüt temsilcileri, konutları yapan Bektaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Ali Bektaş ile vatandaşlar da katılım gösterdi.

"Şehre Değer Kazandırıyoruz"
Açılışta açıklamalar yapan Başkan Doğan “İzmit Belediyesi olarak hedefimiz şehrimizde özellikle atıl kalmış, varoş diye nitelendirilen bir bölgeyi, insanların en güzel şartlarda yaşayabileceği, tabiatla iç içe, yeşili fazla, sosyal donatıların bulunduğu güzel bir yaşam alanı kazandırmaktır. Bunu yaparken şehre de bir değer kazandırmak ve projenin yapıldığı mahalleye de yeni bir ufuk, yeni bir yol haritası oluşturmaktır. Gültepe’deki halkın gelecekle ilgili özellikle yaşam koşulları açısından umutları çok daha fazla. Çünkü söylediklerimizin birer birer yapıldığını görüyor. İzmit Belediyesi olarak projenin her aşamasını yakından takip ediyoruz. Konutları yapan müteahhit güzel bir iş ortaya koyuyor. Öyle olmalı ki, burası bittiğinde herkesin “keşke bende buradan bir yer alsaydım” diyebileceği, parmak ısırtan, yeni yapılacak bu tür projelere ilham kaynağı olsun. İzmit Belediyesi olarak şehre bu tür modelleri yapıp yeni ufuklar açmaya çalışıyoruz. İsteriz ki, Gültepe bölgesi bununla birlikte sosyal dönüşüme uğrasın. Cedit Mahallesi’nde bu dönüşüm başladı. Orada da böyle güzel bir projeyi şehrimize kazandırıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz kentsel dönüşüm anlamında Kent Konut ile çok güzel işleri yaptı ve yapmaya devam ediyor. TOKİ’nin güzle çalışmaları var. Müteahhitlerimiz kendi gayretleriyle bazı dönüşümler yapıyorlar. Ancak bu şehrimizdeki dönüşümü hep birlikte güçlü bir şekilde daha hızlı yapılması gerekiyor. Bu hız yeterli değil. Depreme dayanıksız çok yerimiz var. Bu hız olabilecek afetleri engelleyebilecek bir hız değil. Devletin TOKİ’ye yada belediyelerin kendi meclisleriyle verdikleri yetki ve hakları müteahhidimize de verelim, önünü açalım, müteahhitlerimizden çekinmeyelim, kuralları koyalım, iyi denetleyelim. İşe o zaman inanın belediyelerden daha hızlı dönüşümler yapabilirler. Ortak çalışmalar yaparak bunları yapabiliriz. Bir örneğini burada yaşıyoruz. Yatay yapılaşmayı bir kez daha vurgulamak durumdayız. Bunları yaparken de adaletli bir şekilde herkese bu hakları kullandırarak yapmalıyız. Bu satış ofisi hayırlı olsun. Vadi İzmit’te kalite on numara olmalı. Proje bittiği zaman şehrin en güzel konutların, en kaliteli işin yapıldığı, parmak ısırtacak bir proje olmasını diliyorum, öyle de olacağına canı gönülden inanıyorum” dedi.

Mayıs 2019’da Teslim
Yaklaşık 100 milyon lira maliyetli proje kapsamında Gültepe’de çeşitli tiplerde 433 konut inşa edilecek. Kat karşılığı yapılacak dairelerin yüzde 26’sı İzmit Belediyesi’nin olacak. İzmit’e ayrı bir değer katacak Vadi İzmit projesinde 18 adet işyeri, sauna, buhar odası, Türk hamamları, alışveriş merkezleri, fitness spor salonu, kafe ve restoranların yer aldığı sosyal tesisler de mevcut. Temeli 16 Eylül 2017 tarihinde atılan Vadi İzmit projesinin Mayıs 2019’da teslim edilmesi planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vadi-izmit-projesi-acilisi-yapti_162948.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!