Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vagon İhalesi İspanyolların

Aliağa Menderes demiryolu hattının metro standartlarına çıkarılmasını öngören hızlı tren projesinde çalıştırılacak üçerli 33 setten oluşan vagon alımı ihalesinde komisyon, İspanyollardan yana karar kıldı.

Yeni Asır Gazetesi



b>Aliağa Menderes demiryolu hattının metro standartlarına çıkarılmasını öngören hızlı tren projesinde çalıştırılacak üçerli 33 setten oluşan vagon alımı ihalesinde komisyon, İspanyollardan yana karar kıldı. 14 Şubat'ta gerçekleşen ve iki firmanın teklif verdiği ihalede, kısa adı 'CAF' olan İspanyol Construccıones Y. Auxılıar Defer SA firması, 123 milyon 39 bin 414 euro teklif sunmuştu.

İkisi kaldı

İhale komisyonunun kararının İZBAN yönetimince onaylanmasının ardından vagonlar için geri sayımın başlayacağı öğrenildi. Aynı ihalede Güney Koreli Hyundai Rotem Company firması 157 milyon 111 bin 020 Euro teklif sunmuştu. 14 Şubat'taki ihale öncesi 7 firma ihale dosyası alırken, ihale günü bu firmalardan sadece ikisi teklif vermişti.

Klimalı olacak

Gerek iptal edilen Üçyol Üçkuyular hattında çalışacak olan vagonlarda, gerekse önceki gün tekliflerin alındığı 80 kilometrelik Aliağa Menderes hattında çalıştırılacak vagonların hepsi de klimalı olacak. Böylece yaz kış yılın 12 ayı İzmirlilere konforlu ve çağdaş bir ulaşım hizmeti verilecek.

1.5 yıl var

Üçyol-Üçkuyular hattı için alımı yapılacak vagonların ilk partisi siparişlerin verilmesini izleyen 1.5 yıllık süreç sonunda Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmiş olacak. 2008 yılı ikinci yarısında devreye girmesi öngörülen 5.5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular metro hattında yeni vagonlar gelinceye kadar Üçyol-Bornova hattı için alımı gerçekleştirilen 45 adet vagon kullanılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vagon-ihalesi-ispanyollarin_60256.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!