Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Validebağ’da Talana İzin Vermeyeceğiz"

Validebağ Gönüllüleri, Validebağ Korusu’nun millet bahçesi yapılması planına karşı yeniden bir basın açıklaması yaptı, mücadeleleri sonucundan projenin İBB tarafından durdurulduğunu kamuoyuyla paylaşmışlardı.

yapi.com.tr
"Validebağ’da Talana İzin Vermeyeceğiz"

BirGün'de yer alan habere göre; Millet Bahçesi projesinin iptal edilmesine yönelik İBB’den gönderilen yazıdan 2 gün sonra Üsküdar Belediye Başkanı’nın, twitter’dan Validebağ Korusu’na millet bahçesi yapılacağını söylemesine de değinen Validebağ Gönüllüleri, “Üst kurum olan İBB çalışmaları durdurduğunu söylerken, Üsküdar Belediye Başkanı’nın bu mesajına bir anlam veremedik. Validebağ Korusu, ne Üsküdar Belediyesi’nin ne de İBB’nin tasarrufunda bir yerdir. Hazine’nin mülkiyetinde olup Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsislidir ve öyle kalmalıdır.”

Son olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından millet bahçesi mevzuatının da 1 Mart’ta değiştirildiğini, bunun da Validebağ ile ilgili şüpheleri artırdığını söyleyen gönüllüler açıklamalarında ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Bu gelişmeler bize şunu gösteriyor; yetkililer, projeden tamamen vazgeçmedi. 2018 yılında hiçbir hukuki dayanakları olmadan başlattıkları projeyi büyük olasılıkla değiştirerek 2019 yılında biraz daha hukuki temele oturtmaya, bu arada, 15 Ekim 2018’de açtığımız davayı da temelsiz hale getirmeye çalışıyorlar. Bu boşuna çabanın farkındayız. Validebağ Korusu’nu millet bahçesi ya da başka bir isim altında değiştirmeye, ranta açmaya gücünüz yetmeyecek; buna izin vermeyeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/validebagda-talana-izin-vermeyecegiz_171219.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!