Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Validebağ Korusu Millet Bahçesi Projesi Durduruldu

Yapılaşma tehdidi altında olan Validebağ Korusu’nu ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürecek proje durduruldu. İBB, durdurma kararının gerekçesinin, ‘projelendirme süreci’ ile ‘tahsis işlemlerinin tamamlanmaması’ olduğunu duyurdu.

yapi.com.tr
Validebağ Korusu Millet Bahçesi Projesi Durduruldu

İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu’nda yapılaşma endişesi yaratan millet bahçesi projesi durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü, söz konusu Koru’ya ilişkin projelendirme süreci ve tahsis işlemlerinin tamamlanmadığını, bu yüzden de projenin durdurulduğunu duyurdu.

İşlemler Tamamlanmadığı İçin Durduruldu
BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre; İBB Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Validebağ Gönüllüleri Derneği’ne verilen yanıtta, şu ifadeler kullanıldı: “Validebağ Korusu’na ait Başkanlığımızca yapılması düşünülen ‘Validebağ Korusu Millet Bahçesi Peyzaj Uygulama Projesi’ne’ ilişkin çekinceleriniz belirtilmiş olup, bu doğrultuda düzenlenen imza kampanyası kapsamındaki 11 bin 98 adet imza yazınız, tarafımıza iletilmiştir. Tarafımızca çalışmaları sürdürülen alanın doğal ve kültürel peyzaj değerleri korunarak, sert zeminlerinin gereken onarım ve rehabilitasyonun planlandığı ‘Validebağ Korusu Millet Bahçesi Peyzaj Projesi’nin’ projelendirme süreci ve tahsis işlemleri tamamlanmadığından, uygulamaya yönelik çalışmalar tarafımızca durdurulmuştur.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/validebag-korusu-millet-bahcesi-projesi-durduruldu_170895.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!