Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Valiyle Bakanın Arasına Tarihî Okullar Girdi

İstanbul’daki bazı tarihî okulların satılması konusunda bir süredir fikir ayrılığı yaşayan ve aralarında soğuk rüzgârlar esen İstanbul Valisi Muammer Güler ve Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu dün İstanbul’daki bir öğretmenevinin açılışında yine karşı karşıya geldi. Öğretmenevinin açılışı için kırmızı kurdeleyi birlikte kesen Çubukçu ve Güler, hem

Taraf Gazetesi
Valiyle Bakanın Arasına Tarihî Okullar Girdi

İstanbul’daki bazı tarihî okulların satılması konusunda bir süredir fikir ayrılığı yaşayan ve aralarında soğuk rüzgârlar esen İstanbul Valisi Muammer Güler ve Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu dün İstanbul’daki bir öğretmenevinin açılışında yine karşı karşıya geldi. Öğretmenevinin açılışı için kırmızı kurdeleyi birlikte kesen Çubukçu ve Güler, hem kendi aralarında konuşmaktan hem de basının sorularını biraradayken yanıtlamaktan kaçındı.

Bakan sustu, Vali konuştu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya basın mensuplarının satışa çıkacak okullarla ilgili sorular yöneltmesi üzerine, “Bu konudaki hiçbir soruyu yanıtlamayacağım” dedi. Basında çıkan satılacak okullar listesinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen İstanbul Valisi Muammer Güler ise, “Bu konu, bazı haberlerde belirtildiği gibi tarihî okulları ve şu anda eğitim-öğretim yapılan okulları kapsamıyor. Türkiye çapında yerleşim alanı olma özelliğini kaybetmiş sanayi, işyeri ve çarşı gibi alanların içinde kalan ve eğitim yapma özelliği bulunmayan yerlerin tespiti öngörülüyor. Bunlarla ilgili tesbiti yapıyoruz” dedi. Vali Güler, satılacak tarihî okulların içinde Kabataş, Kandilli, Maçka liselerinin bulunmadığının altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/valiyle-bakanin-arasina-tarihi-okullar-girdi_70521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!