Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Varyap’a Stadyum Teklifi Yağıyor

Varyap’ın CEO’su Erdinç Varlıbaş, Meridian ile ilgili olarak projenin hem inşaatta ilerlemede hem de satışta yüzde 65’inde olduklarını bildirdi. Varlıbaş, 400 üniteden oluşan kule kısmının 250’sinin satışa çıkarıldığını, iki haftalık bir sürede bunun da yüzde 60’ının satıldığını kaydetti. Erdinç Varlıbaş, ödül törenin ardından soruları yanıtlarken

Cumhuriyet Gazetesi



Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Award) yarışmasından büyük ödülle dönen Varyap’ın CEO’su Erdinç Varlıbaş, Meridian ile ilgili olarak projenin hem inşaatta ilerlemede hem de satışta yüzde 65’inde olduklarını bildirdi. Varlıbaş, 400 üniteden oluşan kule kısmının 250’sinin satışa çıkarıldığını, iki haftalık bir sürede bunun da yüzde 60’ının satıldığını kaydetti. Erdinç Varlıbaş, ödül törenin ardından soruları yanıtlarken Varyap’ın faaliyetlerini paylaştı:

Talep yüksek: Meridian için yurtdışında pazarlamaya ihtiyaç duymadık. Türkiye’den gelen talep yeterli. Yabancı payı sadece yüzde 2... Grand Tower’da metrekare fiyatı 5 bin 500 lira ile 6 bin 750 lira arasında değişiyor. Yüzde 100 prim hedefimiz var. Bu değerin de üstüne çıkabiliyoruz. Başlangıçta metrekaresi 3 bin lira ile başlayan konutlar oldu. Bugün o konutların metrekare fiyatı 5 bin lira civarında. Biz Meridian’da 777 milyon lira gelir beklerken bugün geldiğimiz noktada 1 milyar liraya yaklaştık.

Stadyumda uzmanlaşıyoruz: Seyrantepe Spor Kompleksi’nin ardından yurtdışından çok talep gelmeye başladı. Biz de civar bölgelerde stadyum alanında uzmanlaşmış yapıyı da oluşturmak istiyoruz. Katar, Irak, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Brezilya gibi ülkelerden teklif aldık. İlk somut adımı Irak’ta atıyoruz. Irak’ta Necef Stadyumu için teklif hazırladık. İhale süreci sürüyor. Umuyorum ki aralık sonuna kadar sonuçlanır.

İstanbul’u dünyanın gündemine taşıyacak proje geliyor: 2011’de Ataşehir’de çok iddialı bir projeye başlayacağız. Hedefimiz Meridian’in de üzerine çıkmak. Yurtdışında da tanıtacağız. Fiyatı makul seviyede, metrekare 4 bin 500 lira civarında olur. Gelir paylaşımı modeli iyi işliyor. 100 bin metrekarelik arsada 1 milyar 161 milyon lira gelir karşılığında 500 milyon lira TOKİ’ye arsa payı önerdik. İhale sürecinde aldığımız bedelin üstüne satış gelirleri, kamuya aktarılan kaynakları da arttırıyor. Örneğin Uphill Court’ta önerdiğimiz hasılatın yüzde 60 üzerinde kamuya kaynak aktardık. Meridian Projesi’nde de üstüne çıkacağız.

Halka arz hazırlığı: 2011’deki seçimlerin ardından halka arz sürecini planlıyoruz. Çok sağlam bir portföyle halka açılacağız, 2011 ya da 2012’de. Hedef söylemek için çok erken ama ilk 3’e girebiliriz. İstanbul’da Ataşehir’de, Bahçeşehir’de, Pendik’te, Bodrum, Trabzon, Ankara’da arazilerimiz var.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/varyapa-stadyum-teklifi-yagiyor_84060.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!