Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vatan Caddesi'ndeki Tartışmalı Arazi Semt Parkı Olacak

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

yapi.com.tr
Vatan Caddesi'ndeki Tartışmalı Arazi Semt Parkı Olacak

Fatih ilçesi Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev araziyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; Metal Yapı Konut, Vatan Caddesi üzerinde yer alan 6 bin 400 metrekarelik araziyi 2012 yılında Kavran ailesinden 33 milyon 391 bin 659 liraya satın almıştı. 1996 yılına kadar lunapark, daha sonra otopark olarak kullanılmış olan arazinin imar planları 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından değiştirildi.

İmar planı nisanda onaylandı
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısınada yeni imar planı ele alınan Vatan Caddesi üzerinde bin 844 adayı kapsayan arsanın 1/1000 ve 1/5000 plan tadilatı gerçekleştirildi.

Meclisten oy çokluğuyla kabul edilen yeni Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'na göre, "Molla Gürani Parkı Fikir Projesi" kapsamında koruma altına alınan arsa, park, zemin altı otopark ve dini amaçlı alan olarak kalacak. İBB'den yapılan açıklamaya göre söz konusu alan semt parkı ve zeminaltı otopark olacak şekilde kullanılacak.

ETİKETLER: İBB vatan caddesi
http://www.yapi.com.tr/haberler/vatan-caddesindeki-tartismali-arazi-semt-parki-olacak_165631.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!