Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vatandaşa 4 Milyar YTL'lik Kazık

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine Müsteşarlığı'na olan vadesi geçmiş borçlarının tutarı Haziran sonunda 3 milyar 969.3 milyon YTL'ye ulaştı.

ANKA
Vatandaşa 4 Milyar YTL'lik Kazık

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine Müsteşarlığı’na olan vadesi geçmiş borçlarının tutarı Haziran sonunda 3 milyar 969.3 milyon YTL'ye ulaştı.

Hazine Müsteşarlığı’nın verilerine göre, Haziran sonu itibariyle 114 milyar 703.8 milyon YTL olan toplam alacaklarının 60 milyar 666.4 milyon YTL’sinin vadesi geçmiş durumda. Vadesi geçmiş alacakların 6 milyar 258.8 milyon YTL’si, yerel yönetimlerin Hazine garantisi ile kullanıp, vadesinde ödemedikleri için Hazine tarafından yapılan üstlenimlerden kaynaklanıyor. Vadesi gelmemişlerle birlikte yerel yönetimlerin Hazine’ye toplam borcu ise 13 milyar 514.9 milyon YTL’ye ulaşıyor.

Bunun da 3 milyar 969.3 milyon YTL’si vadesi geçmiş olmak üzere toplam 4 milyar 382.2 milyon YTL’si Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları olan EGO ile ASKİ’ye ait olduğu belirlendi. Ankara Büyükşehir’in 2 milyar 388.7 milyar, EGO’nin 1 milyar 331.7 milyon, ASKİ’nin de 248.8 milyon YTL’lik borcu, vadesi geçtiği halde ödenmedi. Ülke genelindeki il özel idareleri, belediye ve bağlı kuruluşlarına ait toplam borç içinde Ankara Büyükşehir ve bağlı kuruluşları tek başına yüzde 32.4, vadesi geçmiş borç tutarında da yüzde 63.4 paya sahip bulunuyor.

Vadesi geçmiş yerel yönetim borçlarında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni 1 milyar 11.3 milyon YTL ile Mariç-Marmaris-İçmeler-Armutalan Belediye Birliği, 978.4 milyon YTL’yle İzmit Büyükşehir Belediyesi izliyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Hazine’ye olan 91 milyar 770.9 milyon YTL’lik borcuyla birinci sırada yer alırken, söz konusu tutarın 53 milyar 51.1 milyon YTL’sini vadesi geçmiş borçlar oluşturuyor. Söz konusu borç, bankacılık operasyonları kapsamında, el konulan bankaların borçlarının tasfiyesinin finansmanı için Hazine tarafından TMSF’ye ikrazen ihraç edilen özel tertip iç borçlanma senetlerinden kaynaklanıyor.

KİT'lerde 1.1 milyar YTL ile TCDD birinci

Vadesi geçmiş borçların 1 milyar 243.8 milyon YTL’sinin KİT’lere ait olduğu belirlendi. KİT’lerin vadesi geçmiş borçlarının 1 milyar 196.5 milyon YTL’si TCDD’den kaynaklandı. Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri 29.9 milyon YTL ve Elektrik Üretim A.Ş. 17.2 milyon YTL ile diğer vadesi geçmiş borcu olan KİT’leri oluşturdu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vatandasa-4-milyar-ytllik-kazik_62750.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!