Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Vatandaşı saflara ayırmak çağdışı'

Başbakan Erdoğan, dün Ankara Rixos Otel’deki Valiler Toplantısı'nda 'iç düşman' kavramına el attı. Erdoğan, 'Vatandaşları saflara ayırmak, bertaraf etmek, bu doğrultuda planlar, kirli senaryolar hazırlamak çağdışıdır, insanlık dışıdır' dedi

Radikal Gazetesi
'Vatandaşı saflara ayırmak çağdışı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşını bertaraf etmek, vatandaşını saf dışı bırakmak, onu saflara ayırmak, bu doğrultuda kirli senaryolar hazırlamak, demokrasi dışı olduğu kadar çağdışıdır, insanlık dışıdır” dedi.

Başbakan Erdoğan dün Ankara Rixos Otel’deki Valiler Toplantısı’nda valilere seslendi. Erdoğan konuşmasında ‘açılım’ süreci boyunca yapılacak provokasyonlara karşı uyardı. Açılımın ‘uzun vade’de Anayasa değişikliğini içereceğini söyleyen Başbakan, mafyaya ve terör örgütlerine karşı operasyonlara ise devam edileceğini vurguladı. Erdoğan toplantıda şöyle konuştu:

Sosyal yardımlara devam: Sobası, sobasına atacak odunu, kömürü olmayan evler bulunabilir. Paltosu, ayakkabısı, çarığı, kalemi, defteri olmayan, bütün bunların üzerine evine geldiğinde o küçücük ellerini ısıtacak bir sobası olmayan yavrularımız bulunabilir. Bunları arayıp bulacağız ve koruyup kollayacağız. Bulamadığımız her yavrunun vebali önce sizin sonra benim üzerimdedir. Şu gazete şunu yazmış, bu televizyon bunu göstermiş, şu şu dedikoduyu yapmış... Biz üzerimize düşeni yapalım, yolumuza da öyle devam edelim. Bugün valilerimizi yaptıkları sosyal yardımlardan dolayı, fakirlerle dayanışma içinde olmaktan dolayı eleştirenler bu milleti o yoksulluğu sevk edenlerin ta kendileridir. Hiç umurunuzda olmasın. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonun’dan gereken neyse bunu yapacaksınız. Şöyle demiş, böyle demiş, hiç aldırmayın. Bu kervan evvel Allah bu yolda yürüyecek.

Yeni Anayasa özlemi: Bu proje (açılım), herhangi bir siyasi partiye ait bir proje değildir. Bu proje devletin projesidir. Bu noktada yapılacakları kısa, orta ve uzun vadeli olarak ayırdık. Kısa vadeli çalışmaların büyük bir kısmını yaptık, yapıyoruz. Orta vadede yasal değişiklik ve mevzuat düzenlemelerini bugünlerde gündeme taşıyoruz. Uzun vadeli olanlara gelince bunlar Anayasa’da gerekli düzenlemeler yapılmasını icap ettiriyor ve demokratik bir Anayasa özlemi inşallah giderilecektir.

Operasyonlara devam: Allah aşkına, ne polis, ne asker zevk için operasyon yapabilir mi? Böyle bir şey olur mu? Ama bir yerde halkının refahını, huzurunu, oradaki barışı tehdit eden bir yapı varsa, bu çetesidir, mafyasıdır, terör örgütüdür, ne olursa olsun...Varsa, o zaman güvenlik güçlerinin görevi nedir? Bunlara karşı gerekli olan operasyonu yapmaktır. Hangi aklıselim sahibi kalkıp da güvenlik güçlerine ‘silah bırakın’ diyebilir mi, der mi? Dünyanın neresinde böyle bir şey var? O Zaman zaten güvenlik gücü olmasına gerek yok. Ne lüzumu var o zaman yatırımları, şunu, bunu yapacaksın. Bütün bunlar içeriden ve dışarıdan gelen tehditlere karşı belli hazırlıkların olmasıdır.

Vatandaşı saflara ayırmak çağdışı: Vatandaşını bertaraf etmek, vatandaşını saf dışı bırakmak, onu saflara ayırmak, bu doğrultuda kirli senaryolar hazırlamak, demokrasi dışı olduğu kadar çağdışıdır, insanlık dışıdır. Modern bir ülkeye, ileri bir demokrasiye bu anlayış yakışmaz. Elbette vargücümüzle tehditlerle mücadele edeceğiz. Kusura bakmasınlar, tüm imkânlarımızı seferber edecek ve bölücü, yıkıcı girişimlere set çekeceğiz. Terörle mücadelede asla ve asla zafiyet kabul etmiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelemiz aynı azimle devam edecek. Ancak güvenlik ile demokrasi arasında o ince çizgiyi, o hassas dengeyi muhafaza etmek de devletin tüm unsurlarıyla birlikte sizlerin uhdeniz altındadır.

Doğalgaz fiyatları: Doğalgaz fiyatlarını biz belirlemiyoruz. Ekonomik olarak öyle güçlü bir ülke olursunuz ki kalkarsınız halkınızı bu noktada sübvanse edersiniz. Ama henüz bu noktaya gelmedik. Bu noktaya geldiğimizde bu sübvansiyon da düşünülebilir. Bunlar olmayacak şeyler değil ama şu anda elele vereceğiz.

Provokasyon uyarısı: Süreçte çok provokasyonlar olacaktır, kışkırtmalar olacaktır, tahrikler olacaktır, terör noktasında da bu noktada da. Bazı şehirlerimizin, bazı kitlelerin hassasiyetleri kaşınmaya çalışılacaktır. Bunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Bunların hepsine hazırlıklı olmanızı bilhassa istiyorum. İstismar zeminlerini kaybedenler, nemalandıkları sorunları yitirenler, siyaset yapma gerekçeleri ortadan kalkanlar süreci germek için her türlü başvurabilir. Hepsine karşı uyanık olacağız, demokrasi içinde, hukuk çerçevesinde tüm bu senaryoları bertaraf etmek için teyakkuzda olacağız. Onyıllar boyunca Türkiye’nin büyümesine, gelişmesine, ilerlemesine, en modern imkânlara kavuşmasına, potansiyelini, zenginliğini azami derecede kullanmasına karşı çıkanlar, bunun önünde duvar gibi dikilenler olacak. Böyle tarihi bir atılımı da aynı bahanelerle engellemek isteyenler muhakkak olacaktır, olabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vatandasi-saflara-ayirmak-cagdisi_76127.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!