Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Vekilin Maden Ocağına ÇED İzni

Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz'ün şirketine ait maden ocağı için verilen 'ÇED gerekli değildir' raporu mahkeme tarafından iptal edildi. Şirket, ikinci kez başvuruda bulundu; AKP ve MHP'li İl Genel Meclis üyelerinin oylarıyla şirkete izin verildi.

yapi.com.tr
Vekilin Maden Ocağına ÇED İzni

28. Dönem AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’e ait Alagöz maden şirketi, geçen yıl Giresun'un Doğankent ilçesinde ormanlık alanda Kurşun- Çinko- Bakır Ocağı açma çalışmasına başladı. Yöre halkı ve Harşit Çevre Platformu, şirketin doğaya zarar verdiğini, dereleri ve su kaynaklarını kirlettiğini, kirliğin Harşit Çayı'na karışarak balık ölümlerine neden olduğunu, ağır tonajlı araçların köy yollarını bozduğunu ve patlayıcı yüklü araçların köy için tehlikeli olduğunu belirterek şirkete verilen ‘ÇED gerekli değil' raporunun iptalini istedi.

Şirket bölgede çalışmaya devam ederken Giresun İdare Mahkemesi Nisan ayında ÇED gerekli değildir raporunu iptal etti.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; İdare Mahkemesi’nin kararına rağmen maden ocağı yapım çalışmalarına devam eden şirket, diğer taraftan da ikinci kez ‘ÇED gerekli değildir' raporu için valiliğe başvuru yaptı.

ÇED raporunun iptaline konu olan köy yollarının Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olduğunu belirterek belge alan şirkete CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri karşı çıktı.

Yolun Özel İdare sorumluluğunda olduğu ortaya çıkınca, şirket bu kez de köy yollarını kullanmak için özel idareden izin alıp ÇED raporu başvurusu yaptı.

İl Genel Meclisi’nde bulunan AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla ‘ÇED gerekli değildir' kararı verildi. Karar valilik onayından sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

“Meclisin kararı idare hukukuna aykırı, siyasi bir karardır”
CHP İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, şirket sahibinin AKP Milletvekili olduğunu hatırlatarak, “Bu yol, emniyet, güvenlik yönünden ve patlayıcı araçların köyün içinden geçtiğinden dolayı, kaza, can ve mal kaybı olabileceği gerekçesiyle mahkeme Alagöz madenin ‘ÇED gerekli değildir' kararını iptal etti.

Bunun üzerine Alagöz maden, ikinci ÇED raporunu almak, kullandığı köy yolu için Karayolları sorumluluk alanındadır diye yazı alıyor. Biz bunun doğru olmadığını yolun özel idare sorumluluğunda olduğunu ifade ettik.

Şimdi, ‘ÇED gerekli değildir' kararını almak için bu konuyu meclise getiriyorlar. İl Genel Meclisi toplantısında, İl Özel İdaresi yol ağındaki köy yolunu Alagöz maden tarafından kullanılması AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Ancak, Giresun İdare Mahkemesi’nin bu köy yoluyla ilgili gerekçeli kararı bulunurken, Meclisin aldığı karar idare hukukuna aykırıdır. Meclis, mahkeme kararlarına aykırı karar veremez” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vekilin-maden-ocagina-ced-izni_199826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!