Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Çağdaş Sanata Grand Tour

Venedik Bienali 52. Uluslararası Sanat Sergisi: "Duyularla Düşün - Akılla Hisset"

Venedik Bienali 52. Uluslararası Sanat Sergisi, Venedik Bienali Vakfı Başkanı Davide Croff ve sergi yöneticisi Robert Storr'un sunumları ile tanıtıldı. "duyularla düşün - akılla hisset" (think with the senses - feel with the mind) başlığını taşıyan sergide, daha önce bienale fazla katılım yapamamış bölgelere özellikle daha geniş yer ayrılmış.

yapi.com.tr




Davide Croff

Venedik Bienali 52. Uluslararası Sanat Sergisi, İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. 10 Haziran - 21 Kasım 2007 tarihleri arasında "duyularla düşün - akılla hisset" (think with the senses - feel with the mind) temasıyla gerçekleştirilecek olan sergiyi, Venedik Bienali Vakfı Başkanı Davide Croff ve sergi yöneticisi Robert Storr anlattı.

Bienalin her zaman takip edilen, öncü bir rol üstlenmiş olduğunu belirterek sözlerine başlayan Davide Croff, 52. serginin içerdiği yeniliklerden bahsetti. Croff, sergi için Robert Storr'un 2004 yılından itibaren küratör olarak görevlendirildiğini ve bienal tarihinde üç yıl önceden çalışmaya başlayan bir küratörün olmadığının altını çizdi. Bir Amerikalı eleştirmenin sergi müdürü olarak seçilmiş olması da, bu serginin ilklerinden biri.

Venedik Bienali 52. Uluslararası Sanat Sergisi'nde, daha önce bienalde yeterince temsil edilmemiş bölgelere özellikle daha geniş yer ayrıldığını anlatan Croff, 2006'dan itibaren "Documenta in Kassel", "Skultur Project in Münster" ve "ArtBasel" ile de ortak çalışmalara başladıklarını da belirtti. Croff, aynı döneme denk gelen bu etkinlikler için birlikte çalışan kurumların www.grandtour2007.com adlı bir web sitesi oluşturduklarını ve ziyaretçilerin bu siteden dört şehri kapsayacak bir kültür turu için gerekli bilgileri edinebileceklerini de sözlerine ekledi.

Croff konuşmasını, kültürel formül ve modellerin sık sık cesur güncelleştirmeler ve yenilenmelere ihtiyaç duyduğunu bildiklerini ve bienalin bu yönde bir değişim sürecinde olduğunu belirterek tamamladı.

Robert Storr
Robert Storr: Kültür kırılgandır, sanat ise serttir
Venedik Bienali 52. Uluslararası Sanat Sergisi müdürü Robert Storr da, ulusal pavyonlara önem verdiklerini, Türkiye'nin de bir pavyon ile bu sergiye katılacağını belirtti. Kültürler arası diyaloğa dikkat çeken Storr, sadece sanatçıların değil, sanat eserlerinin de birbirleri ile iletişim kurabilmelerine çalışıldığından bahsetti.

Serginin bir politik duruşu ya da barışa yönelik bir mesajı olup olmadığı yönündeki soruları da yanıtlayan Storr, küratörün bir taraf olmaması gerektiğini, ancak çağdaş sanatın bugünkü durumdan esinlenerek bu yönde de eserler ürettiğini hatırlatarak "kültürün, son derece kırılgan bir olgu olmasına karşılık, sanat serttir" yorumunda bulundu.

Davide Croff da bu yönde gelen sorular üzerine, bienalin açıkça böyle bir misyonu olmadığını, ancak kültürü ve kültürler arası diyaloğu teşvik etmenin asıl görevleri olduğunu söyledi ve ayrımcılığın hiçbir türüne meydan vermediklerini vurguladı.

Türkiye'nin bienale katılımının bundan sonra sürekli olmasını da umduklarını söyleyen Croff, sürekli katılım kararının ülkelere kaldığını, Venedik bienalinin sadece katılımın ne şekilde olduğunu değerlendirdiğinin de altını çizdi.


Sergi hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Haber: Neslihan Şık Glosset
Fotoğraf: Mesut TUFAN

http://www.yapi.com.tr/haberler/venedik-bienali-52-uluslararasi-sanat-sergisi-duyularla-dusun---akilla-hisset_52611.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!