Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Vestel City 'Mega Fabrikalar' Belgesel Kuşağında

Vestel City'nin Mega Fabrikalar belgeselinin tanıtım toplantısında konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, National Geographic Channel'in dünyaca ünlü markalara yer verdiği Mega Fabrikalar belgesel serisine giren dünyanın ilk elektronik ve beyaz eşya firması, Türkiye'nin ise ilk markası olduklarını söyledi.

yapi.com.tr / AA
Vestel City 'Mega Fabrikalar' Belgesel Kuşağında

Türkiye'den bir markanın seriye girmesinin hayal edilmesi zor bir gelişme olduğunu savunan Turan Erdoğan, ülkenin tanıtımı açısından Türkiye'den böyle bir firmanın çıkmasının çok heyecan verici olduğunu ifade etti. Erdoğan, ''Türkiye, Orta Doğunun, Asya'nın, Avrupa'nın üretim üssü olsun söylemlerinin döndüğü bir yerde çok somut bir gerçek var. Vestel, Mega Fabrikalar'a konu oluyor ve önce Türkiye'de sonra ise tüm dünyada izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Bunu çok önemsiyoruz. Hem Türkiye'nin tanıtımında hemde Türkiye'nin gerçekte dünya kalitesinde üretim yapabileceğini, dünya skalasında mega fabrika olabileceği kanıtladığı için de gururluyuz'' diye konuştu.

TuranTuran Erdoğan (Foto: Ziya Altunbaş / AA)Vestel City'nin üretim hacmi ve Vestel'in finansal performansına da değinen Erdoğan, şu bilgileri verdi:

''Bu elektronik şehir bir günde 76 bin ürün, yılda 15 milyon elektronik ve 7 milyon beyaz eşya üretme kapasitesine sahip. Vestel City'de ürettiğimiz ürünlerin yüzde 88'ini 140 ülkeye ihraç ediyoruz. Dünya çapında 500'ün üzerinde markaya her yıl 4 binden fazla televizyon çeşidi üretiyoruz. LCD TV'de Avrupa pazarında yüzde 21 payla ikinci sıradayız. Türkiye'nin toplam TV ihracatının yüzde 88'ini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. Bir lokasyonda 1 milyon metrekare kapalı alanı konuşuyoruz. 2012'de elde ettiğimiz 2,9 milyar dolar ihracatla son 15 yıldır dayanıklı tüketimde Türkiye'nin ihracat şampiyonluğunu elde tutuyoruz. Bu sene de 3,1 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz.''
    
1 milyon metrekarelik alanıyla Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci en büyük fabrikası olan Vestel City, 24 Mart’dan itibaren 'Nat Geo Mega Fabrikalar' belgeseline konuk olacak

Adam Theiler: Burada anlatılacak bir öykü var

Fox International Channels Güneydoğu Avrupa ve Avrasya Başkan Yardımcısı Adam Theiler ise Türkiye'de 'mega fabrika' belgeseli çekme fikrinin kendilerini çok heyecanladırdığını belirterek, o noktada daha önce Avrupa'da yapılan çalışmalara baktıklarını ve aynı kalitenin Türkiye'de de elde edilmesine yönelik hedef koyduklarını söyledi. Her zaman anlatılabilecek hikayelere odaklandıklarını vurgulayan Theiler, ''Vestel City'nin her bir detayını gördük ve böylece National Georaphic için dünya çapında istediğimiz kaliteyi yakalayarak belgeseli çekmiş olduk. Vestel City'de tek bir yer de çalışmak için toplanan 14 bin insandan bahsediyoruz. Ayrıca bu Avrupa için tek bir örnek ve burada anlatılacak bir öykü var. Bu yüzden Vestel'i seçtik. Burada insanların nasıl bir hayat geçirdiği göstermek istedik'' şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vestel-city-mega-fabrikalar-belgesel-kusaginda_106222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!