Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Vestel Türkiye'nin LED'sel Dönüşümüne Talip

Vestel LED Aydınlatma Genel Müdürü Serkan Özkök, ''Şehirlerimiz kentsel dönüşüm projeleriyle yeniden yapılanırken biz de geleceğin aydınlatma teknolojisi olarak tanımlanan LED aydınlatma ürünlerimizle ülkemizin LED'sel dönüşümünü yönetmeye talibiz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Vestel Türkiye'nin LED'sel Dönüşümüne Talip

Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Vestel LED Aydınlatma Genel Müdürü Serkan Özkök, Vestel'in LED aydınlatma alanındaki çalışmalarını ve hedeflerini paylaştı. Dün (10 Ocak Perşembe) başlayan Ulusal Enerji Verimliği Forumu ve Fuarı'na katılan Özkök, enerji tüketiminde aydınlatmanın önemli bir payı olduğunu belirterek açıklamasında şunları söyledi:

''Bugün Türkiye'deki 18 milyon hanenin her birinde ortalama 5 lamba, her gün ortalama 6 saat kullanılıyor. Her evde 100W enkandesen lamba yerine 12W LED lamba kullanılırsa, yılda 17 bin 344,8 GWs enerji tasarruf edilir. Bu miktar, Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın yıllık üretiminin 2 katına eşit. LED aydınlatma sistemleriyle karbondioksit salınımında yılda 11 milyon ton düşüş olur. Bu da yılda 22 milyar ağaç tarafından temizlenen karbondioksit miktarına eşittir''.

Hem Türkiye'nin hem de dünyanın geleceğinin enerji verimliliği yüksek LED ışık teknolojisinde olduğunu belirten Özkök, ''Şehirlerimiz kentsel dönüşüm projeleriyle yeniden yapılanırken biz de geleceğin aydınlatma teknolojisi olarak tanımlanan ve az enerji tüketen LED aydınlatma ürünlerimizle ülkemizin LED'sel dönüşümünü yönetmeye talibiz'' ifadelerini kullandı.
    
''Sadece ürün satışı yapmıyoruz''
    
Serkan Özkök, Vestel olarak sadece ürün satışı yapmadıklarını, aydınlatma projeleriyle reel sektöre enerji verimliliği sunan teknolojik çözümlere de imza attıklarını belirtti. Vestel LED aydınlatma ürünlerinin, Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) tarafından onaylanmış olduğunun altını çizen Özkök, firmaların Vestel LED aydınlatma çözümlerinden faydalanabilmek için TURSEFF programına ortak bankalardan piyasa şartlarına göre daha uygun faizlerde ilk 2 yılı ödemesiz 5 yıl vadeli kredi kullanabileceklerini ekledi. Bu sayede firmalar, enerji sarfiyatında ve maliyetinde gerçekleşecek azalmayla ilk yatırım maliyetlerini ve kredi geri ödemelerini karşılayabilecekler.
    
Vestel LED Aydınlatma 'Enerji Verimliliği Teknik Eğitim Programı'na sponsor oldu
    
Vestel LED Aydınlatma, geçtiğimiz yıl pilot uygulaması başlayan enerji verimliliği çalışmasının tüm Türkiye'de yaygınlaşmasını hedefleyen projeye sponsor oldu. Proje kapsamında ABD ve Türkiye Enerji Bakanlıkları ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), organize sanayi bölgelerinde ve sanayi sitelerinde yapacakları incelemeler sonucu 'Enerji Verimliliği' konusunda önerilerde bulunarak, enerjinin daha verimli kullanması konusunda çalışma yürütecek. Geçtiğimiz yıl pilot bölge olarak seçilen İzmir Atatürk OSB'de sağlanan yüzde 20 - 30'a varan enerji verimliliği çalışmalarının, tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması amaçlanacak.

Özkök, Türkiye'nin ülke olarak enerjiyi daha verimli kullanması için üretimde de daha verimli süreçlerin geliştirilmesi gerektiğini belirterek ''Türkiye ekonomisinin çok büyük bir kısmını oluşturan organize sanayi bölgelerinde enerjinin daha verimli kullanılmasıyla ülke olarak tasarruf edeceğimiz enerji miktarı kademeli olarak artacaktır. Enerji verimliliğinin olduğu her yerde biz de Vestel LED Aydınlatma olarak bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vestel-turkiyenin-ledsel-donusumune-talip_103852.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!