Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

VitrA Tip-III Çevresel Ürün Beyanı’nı Almaya Hak Kazandı

VitrA, dünyada eko-etiketlerin en kapsamlı standardı olan Tip-III Çevresel Ürün Beyanı’nı almaya hak kazanan, Avrupa’nın ilk ve tek seramik sağlık gereçleri üreticisi oldu. Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü (IBU) tarafından verilen belgeyle; VitrA’nın seramik sağlık gereçleri üretiminde, hammaddenin doğadan elde edilmesinden üretim sürecinde oluşan

yapi.com.tr
VitrA Tip-III Çevresel Ürün Beyanı’nı Almaya Hak Kazandı

VitrA, dünyada eko-etiketlerin en kapsamlı standardı olan Tip-III Çevresel Ürün Beyanı’nı almaya hak kazanan, Avrupa’nın ilk ve tek seramik sağlık gereçleri üreticisi oldu. Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü (IBU) tarafından verilen belgeyle; VitrA’nın seramik sağlık gereçleri üretiminde, hammaddenin doğadan elde edilmesinden üretim sürecinde oluşan atıkların doğaya dönmesine kadar uzanan yaşam döngüsü boyunca yüzde 100 şeffaf bir çalışma yaptığı, çevresel performansını nicel verilerle beyan ettiği belgelendi.

IBU tarafından verilen belgenin, VitrA’nın dünya seramik sektöründe çevresel etiket standartlarındaki öncülüğünü tescillediğine işaret eden Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Atalay Gümrah, “Sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabilmek için, doğal kaynaklarımızı verimli kullanmak ve yönetmek zorundayız. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu olarak, Blue Life adını verdiğimiz anlayış doğrultusunda, tüm üretim, tasarım ve yönetim süreçlerimizde enerji ve doğal kaynak tasarrufuna, karbon salımının azaltılmasına özen gösteriyoruz. Enerji verimliliği konusunda sahip olduğumuz pek çok sertifika ve ödüle ek olarak, VitrA karolarıyla, 2011 yılında Avrupa Birliği’nin eko-etiketini alan Türkiye’nin ilk seramik markası olduk. Artema ise metal atıkların gerikazanımı projesiyle finale kalarak, Brüksel’de gerçekleştirilecek AB Çevre Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı” dedi.
 
ISO 14025 ve inşaat malzemelerinin sürdürülebilir özellikli olmasına yönelik yeni EN 15804 normuyla uyumlu Tip-III Çevresel Ürün Beyanı, VitrA ürünlerinin bütünsel çevre performansını belgeliyor. VitrA, Türkiye’de ilk, dünyada ikinci ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ni 1999 yılında aldı. OHSAS 18001 belgesini 2008’de, dünyada sektöründe ilk EN 16001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni 2010’da almaya hak kazandı. 2012’de ise EN 16001’den ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ne geçişi gerçekleştirdi.

ETİKETLER: yeşil firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/vitra-tip-iii-cevresel-urun-beyanini-almaya-hak-kazandi_91137.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!