Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Viyana ve Roterdam’daki Türklere Konut Satacak

Geçen yıl adını Gardencity ve NTepe projeleriyle duyuran ve her 2 projeden toplam 250 milyon dolar ciro elde eden Özyurtlar, 2010’da iki yeni projeye başlayacak. Bu projelerin önemli bir bölümünde de gurbetçilere satış yapmayı ana strateji olarak benimseyen şirket, bu doğrultuda Almanya, Hollanda ve Avusturya’da satış ofisleri açıyor. Şirketin bir

Milliyet Gazetesi
Viyana ve Roterdam’daki Türklere Konut Satacak

Geçen yıl adını Gardencity ve NTepe projeleriyle duyuran ve her 2 projeden toplam 250 milyon dolar ciro elde eden Özyurtlar, 2010’da iki yeni projeye başlayacak. Bu projelerin önemli bir bölümünde de gurbetçilere satış yapmayı ana strateji olarak benimseyen şirket, bu doğrultuda Almanya, Hollanda ve Avusturya’da satış ofisleri açıyor. Şirketin bir başka ana hedefi ise emlak dünyasının cirodaki ilk 5 ismi arasına girmek.

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 2010’da yapacakları en önemli işin gurbetçilere ev satmak olacağını vurguladı. 2009’da da cirolarının 10 milyon dolarlık kısmını gurbetçilere ev satarak yaptıklarını belirten Özyurt, 2010’da bu pazara yoğunlaşmayı düşündüklerini söyledi. Özyurt, planlarını şu sözlerle açıkladı: “Almanya’da Stutgart’ta ve Hollanda’da Roterdam’da satış ofisleri açacağız. Orada yaşayan vatandaşlarımıza uygun fiyatla ev satacağız. Bir sonraki aşama ise Avusturya’daViyana’da ofis açmak. Hedefimiz ciromuzun üçte birini yurtdışında yapmak” dedi.

Hedefimiz kredi verilmeyenler

Ciro açısından 1 yılda sektörün ilk 5 şirketi arasına girmeyi planladıklarını bildiren Özyurt, gurbetçi müşteriler kadar bankaların kredi vermediği müşterilere de yoğunlaşacaklarını belirterek, şöyle konuştu:“Banka kredilerinde bazen işin astarı, yüzünden pahalıya geliyor. Biz ise ödeme yükü azalmadan tapu vermiyoruz. Konutun yüzde 20-25’ini peşin alıyoruz. Kalan kısım için senet alıyoruz. İnsanlarımız evini alabilmek için borcu aksatmıyor.”

2010’da iki proje

Bu yıl yaşama geçirecekleri projeler hakkında açıklama yapan Tamer Özyurt, 2 projeye hayat vereceklerini belirtti. Özyurt, bunlardan ilkinin Esenyurt’un merkezinde 50 bin metrekare arsa üzerinde 2 bin konut olarak inşa edeceklerini belirtti. Bu projede 200 metrekare büyüklükte 50 civarında villa yapmayı planladıklarını bildiren Özyurt, “Ortalama 300 bin TL’den satacığız. Amacımız, orta sınıfı daire fiyatına villa ile tanıştırmak. Projeden beklediğimiz ciro ise 230 milyon dolar civarında” dedi.

İkinci projeyi de Esenyurt Haramidere’de yapacaklarını kaydeden Özyurt, 35 bin metrekarelik arsada 32 katlı 7 kule ve 1.500 konuttan oluşacak projede Gülle Tekstil ile ortalık yapacaklarını ifade ederek, bekledikleri ciroyu ise 150 milyon dolar olarak belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/viyana-ve-roterdamdaki-turklere-konut-satacak_76925.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!