Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Vogiatzis: Bu Cami Mutlaka Kurtulmalı

Midilli Valisi Pavlos Vogiatzis, "Ben başından beri bu caminin kurtarılmasını yürekten istiyorum. Çünkü, iki komşu ülke olarak birbirimizin kültürel ve dini değerlerimize saygı gösterirsek, geleceğe barış içinde bir dünya bırakmış oluruz. Yeni Asır Gazetesi'nin bu konuda başlattığı kampanyanın destek görmesine sevindim. Bunun için Yeni Asır

Yeni Asır Gazetesi
Vogiatzis: Bu Cami Mutlaka Kurtulmalı

Yunanistan'a bağlı Midilli Adası'nda dükkana dönüştürülüp içine de tuvalet yapılan Yalı Camii'nin kurtuluşu için Yunan yetkililerin, hem kendi hükümetlerine hem de Türkiye'ye yaptığı çağrının yankıları sürüyor. Midilli Valisi Pavlos Vogiatzis, "Ben başından beri bu caminin kurtarılmasını yürekten istiyorum. Çünkü, iki komşu ülke olarak birbirimizin kültürel ve dini değerlerimize saygı gösterirsek, geleceğe barış içinde bir dünya bırakmış oluruz. Yeni Asır Gazetesi'nin bu konuda başlattığı kampanyanın destek görmesine sevindim. Bunun için Yeni Asır Gazetesi'ne teşekkür borçluyum" dedi.

Tepkiler güzel

Vali Pavlos Vogiatzis, Yeni Asır Gazetesi'nde Yalı Camii'nin durumunun yansıtılmasından sonra hem Türkiye'de hem de Midilli'deki tepkileri memnuniyetle karşıladığını söyledi. Vogiatzis, özellikle Türkiye'de devletin yetkili kurum ve kişilerinin gösterdiği duyarlılığın sorunu çözecek boyutlar kazandırdığını belirterek şöyle konuştu: "Başta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yaklaşımı bizi memnun etti. Yunan makamları olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Yeni Asır Gazetesinde cami ile ilgili haberleri dikkatle inceledim. Gazetenizin ısrarlı yayınların caminin kurtarılmasını sağlayacağına inanıyorum."

Ailesi İzmir'den gitmiş

Ailesinin savaş öncesi İzmir Bornova'da yaşadığını anlatan Vogiatsiz, Yalı Camii'nin tamir edilip ayağa kalkmasını bu yüzden daha çok istediğini söyedi. Kendisi göreve geldiğinde caminin dükkan olarak değerlendirildiğini belirten Vogiatzis'e göre, ibadethanenin başka türlü değerlendirilmesi için ilk önce mülkiyet meselesinin çözülmesi gerekiyor. Devletlerin bu konuda rol üstlenebileceğini vurgulayan Vogiatzis, ilk olarak kendisiyle görüşen Yeni Asır muhabiri Devrim İnce'ye şunları söylemişti:

Dokusu korunmalı

"Türkiye ve İzmir'le çok iyi ilişkilerimiz var. Eski bir tarihte Yalı Camii özel mülk olarak değerlendirilmiş. Dolayısıyla devletin bunu satın alması gerekiyor. Yalı Camii'nin sahibi de burayı satmak istiyor. Bunu devletlerimizin sağlayacağı destekle yapabiliriz. Önemli olan bu eserlerin tarihi yapısına uygun biçimde korunabilmesidir. Biz de bunları birlikte orijinal şekilde restore etmeyi isteriz. Ancak bu şu aşamada çok kolay görünmüyor. Hele de Türkiye Avrupa Birliği'ne girmeden. Çünkü, bu durumda Türkiye ortak fonlara katkıda bulunabilir."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/vogiatzis-bu-cami-mutlaka-kurtulmali_63407.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!